1

Onderwerp: wat past er bij teramisu-vulling... ??

Hallo taartenbakkers!

ik wil morgen een taart maken, met in ieder geval teramisu-vulling,
maar.... past daar het best een naturel-bodem bij, of een choco-bodem??

en ik wil graag een 2e vulling... iemand tips?!  :)

en... is dit in te vriezen...? (wat een vragen!)
het is voor mijn man's verjaardag vrijdagavond.

Groetjes irma!

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

irma-87 schreef:

Hallo taartenbakkers!

ik wil morgen een taart maken, met in ieder geval teramisu-vulling,
maar.... past daar het best een naturel-bodem bij, of een choco-bodem??

en ik wil graag een 2e vulling... iemand tips?!  :)

en... is dit in te vriezen...? (wat een vragen!)
het is voor mijn man's verjaardag vrijdagavond.

Groetjes irma!


Het lijkt mij dat beide bodems lekker zijn. Tiramisu lijkt me lekker met vanillecreme, slagroom of banketbakkersroom.

Succes!

3

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

oeh! dat klinkt inderdaad wel erg lekker!!

ik wou hem vanavond maken,
kan ik hem in de vriezer bewaren tot vrijdag?
of beter gewoon in de koelkast?

groetjes irma!

4 Laatst bewerkt door Linda Ravensbergen (14-02-2012 11:58)

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

irma-87 schreef:

oeh! dat klinkt inderdaad wel erg lekker!!

ik wou hem vanavond maken,
kan ik hem in de vriezer bewaren tot vrijdag?
of beter gewoon in de koelkast?

groetjes irma!

Ik zou hem in de vriezer bewaren. In een pedaalemmerzak, goed dichtknopen en dan donderdagavond eruit halen en met zak en al in de koelkast laten ontdooien. Een uurtje voordat je visite komt uit de koelkast halen, zak eraf en dan moet die helemaal goed zijn  :Y

Groetjes Linda

Ps: ik zou voor banketbakkersroom gaan  :9

5

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

dank je!! :D

ben heel benieuwd hoe 'ie wordt!
ik zal je laten weten van 't weekend of het een succes was
(denk het wel!)

groetjes!

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

irma-87 schreef:

dank je!! :D

ben heel benieuwd hoe 'ie wordt!
ik zal je laten weten van 't weekend of het een succes was
(denk het wel!)

groetjes!


Moet goedkomen toch?! Succes en veel plezier vrijdag

7

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

Met lemon curd is het ook lekker  :9

8

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

hallo allemaal,

ik wil aan mijn teramisu-taart beginnen... en nu al weer een vraag!

dit is het recept:
◦Klop de eiwitten tot sneeuw.
◦Klop de eierdooiers los met de suiker, mix 10 minuten tot je een schuimige massa krijgt.
◦Spatel alles (niet roeren!) door elkaar met de mascarpone en de amaretto om de massa zo luchtig mogelijk te houden.
◦Doe er een beetje cacaopoeder of chocoladeschilfers onder.
◦Laat alles een paar uur rusten in de ijskast.

mijn vragen:
wat wordt er bedoeld met 'klop de eiwitten tot sneeuw' ?
en alles een paar uur laten rusten in de ijskast; voordat je het op de taart smeert...?

echt geen idee...

alvast bedankt!!

groetjes irma

9 Laatst bewerkt door Sanbeer (14-02-2012 20:18)

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

Nou ben ik nog een leek maar .. ken je de ijsschotsen van die punt dingen? Zo moet je eiwit ook worden als ik het goed heb. En die paar uur rusten is minstens 2 uur maar wellicht nog langer want dan is het goed opgestijfd.

Maar ik hoop dat je nog meer antwoorden krijgt.

Welke vulling ga je nu doen?
Met chocolade lijkt het me ook lekker en dan een soort van cream cheese vulling er nog bij  :9  ( krijgt nu al trek )

Groetjes Sandra

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

Tot sneeuw kloppen is volgens mij heel stijf kloppen. Je moet de vulling inderdaad eerst 3 uur in de koeling doen voordat je het op de taart smeert, anders is het te dun.

Succes

11

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

Linda Ravensbergen schreef:

Tot sneeuw kloppen is volgens mij heel stijf kloppen. Je moet de vulling inderdaad eerst 3 uur in de koeling doen voordat je het op de taart smeert, anders is het te dun.

Succes


Kortom het zelfde als met slagroom dus je moet de kom op de kop houden en er mag niks uit vallen dan zijn de eiwitten goed stijf en vormen ze "punten" ( ijsschotjes).

Groetjes Sandra

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

Sanbeer schreef:
Linda Ravensbergen schreef:

Tot sneeuw kloppen is volgens mij heel stijf kloppen. Je moet de vulling inderdaad eerst 3 uur in de koeling doen voordat je het op de taart smeert, anders is het te dun.

Succes


Kortom het zelfde als met slagroom dus je moet de kom op de kop houden en er mag niks uit vallen dan zijn de eiwitten goed stijf en vormen ze "punten" ( ijsschotjes).


Haha, tegelijk  :D

13

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

nou hij staat in de koelkast :)
ben erg benieuwd! al even geproefd, maar de smaak is goed!!

ik denk dat ik er morgen een baketbakkersroom-vulling bij doe,
en een ganach bovenop :)

hoop dat de combi lekker is!
(als iemand mij deze combi afraad hoor ik het ook graag,
haha je hebt nog tot morgenavond 19.00u de tijd om bezwaar in te dienen ) hihi

14

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

hellupp...

als ik mijn taart wil vullen met geklopte slagroom... kan ik hem dan nog invriezen??

groetjes!

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

Ja dat kan  :Y

Re: wat past er bij teramisu-vulling... ??

Ja dat kan  :Y