1

Onderwerp: vraagje vanille cream

Hooi,

Ik heb net vanille cream gemaakt, had ik al een keer eerder gedaan, maar nu een iets grotere hoeveelheid.
Alleen nu is het probleem dat ik het meel en de melk samen in het pannetje had gedaan alleen daar zitten nog allemaal klontjes meel in (kom ik nu achter terwijl het al in de boter zit) en eerst had ik boter met poedersuiker wat een goede substanties was maar dat is nu helemaal zacht geworden...
Hoe kan dit en kan ik er nog wat aan doen? Want ik vind het zonde om het nog een keer te maken... ;s
Alvast bedankt!

ps: in het recept staat kristalsuiker alleen bij andere lukte het ook met poedersuiker en dat leek me lekkerder, dus daar ligt het niet aan...

2

Re: vraagje vanille cream

Weggooien is denk ik de enige optie.

Je moet volgende keer de melk en bloem echt even opkoken en goed klontjesvrij klutsen, want anders wordt het nooit goed gebonden. En even zachtjes laten doorkoken zodat de meel goed gaar wordt en helemaal is opgenomen in de melk.

Als je het nu nog probeert glad te klutsen haal je misschien de klontjes er nog uit, maar de bloem zal niet meer oplossen.

Re: vraagje vanille cream

Oke...
Ja ik heb het idd opnieuw gemaakt en nu smaakt die weer zoals het hoort, heerlijk :D