1

Onderwerp: Hoe lang appeltaartdeeg bakken voor Caramel Shortcake?

Ik wil nu de bodem van de shortcake maken van appeltaartdeeg
( volgens recept van Holtkamp ) maar hoe lang zou ik die
nu moeten laten bakken?
Volgens het recept in totaal 60 minuten, maar aangezien het alleen om de bodem gaat zou het volgens mij veel korter moeten....??
Wie weet hoe lang en welke temperatuur het beste voor
de caramel shortcake is?

Groetjes Brenda

2 Laatst bewerkt door djehr (05-02-2012 13:08)

Re: Hoe lang appeltaartdeeg bakken voor Caramel Shortcake?

heb je het recept dat je gebruikt hebt?...enne...kom je uit de buurt Vlaardingen Maassluis Maasland?

Het recept van de caramel shortcake van de site hier is:
55 gram suiker,
120 gram (room)boter
180 gram zelfrijzend bakmeel
Baktijd 20 minuten op 180 graden..
Dit lijkt een beetje op koekjesdeeg

Het recept van bakker Holtkamp dat ik heb is
½ citroen
125 gr roomboter
125 gr witte basterdsuiker
Mespunt zout
250 gr zelfrijzend bakmeel

Een totaal ander recept dus. Ik denk dat je dit een beetje op gevoel en gezicht moet doen. ik zou beginnen met 25 minuten en kijken of het deeg al wat kleurt en steviger aanvoelt. Eventueel tijd erbij doen. Ook zou ik niet het hele recept gebruiken, want dan krijg je een erg dikke bodem.

3

Re: Hoe lang appeltaartdeeg bakken voor Caramel Shortcake?

Hoi Desiree!

ja ik heb al een aantal het originele recept van de shortcake gemaakt, maar wilde het nu eens een andere bodem geven.
Inderdaad de recepten die jij hierboven beschrijft.

Ik heb ook alles gebruikt ( ½ citroen,125 gr roomboter,125 gr witte basterdsuiker, Mespunt zout,250 gr zelfrijzend bakmeel) en dat deeg ligt nu te rusten in de koelkast. Dat gaat inderdaad een dikke bodem worden  :x ... Hoewel ik het koekjesdeegbodem altijd erg dun vond....

Ik ga inderdaad beginnen op 25 minuten en kijk dan wel hoe ie wordt!
Bedankt voor het meedenken  :)

Groetjes Brenda

4

Re: Hoe lang appeltaartdeeg bakken voor Caramel Shortcake?

Ik woon btw niet in de buurt van Vlaardingen, hoezo?

Ik heb uiteindelijk het deeg verdeeld over een springvorm van 25 en 12 cm, en heb de 25 cm zo'n 25 min gebakken op 170 graden en de 12 cm zo'n 2o minuten.

Moet zeggen dat ik het wel lekker vond, maar niet veel lekkerder dan het originele CSC recept. Terwijl dit veel meer werk is.
Dus voortaan toch maar weer het gewone recept aanhouden.
Dit keer liep ook de caramel erveel meer tussenuit, weet niet waar dat nu weer aan lag? Had ze wel in de koelkast gezet...

Groetjes Brenda

5

Re: Hoe lang appeltaartdeeg bakken voor Caramel Shortcake?

Holtkamp is een bakker uit Maassluis  :)

Jammer dat de bodem minder lekker is...was wel een leuke variatie geweest.

6

Re: Hoe lang appeltaartdeeg bakken voor Caramel Shortcake?

Je kunt ook kokos of havermout door de bodem doen.