1

Onderwerp: Rand langs onderkant?!

Ik ben aan 't knutselen met een taart voor mijn vader en wil een rond onderaan de taart maken.. het lukt alleen niet... (fondant breekt steeds) iemand tips?

Mijn taart heeft altijd een bijsmaak.....
Mijn taart smaakt naar meer!

2

Re: Rand langs onderkant?!

Heb je crisco in huis of blank hard frituurvet?
Zo ja, dan wat door de fondant kneden en opnieuw rollen, blijft het lekker soepel en zal het niet zo snel breken.

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

Re: Rand langs onderkant?!

Je kan de breukjes ook weer wegwerken met iets er tegenaan  ;)

"de hersenpan is geen jukebox waar je naar believen vrolijke ideeën uit tovert" - Martin Bril (1959-2009)

4

Re: Rand langs onderkant?!

Wat bedoel je precies Sfkaatje, heb je een foto?

5

Re: Rand langs onderkant?!

SugaHolic schreef:

Wat bedoel je precies Sfkaatje, heb je een foto?

Snap het eigenlijk ook niet  :o

6

Re: Rand langs onderkant?!

Ik had 2 lange strengen gemaakt en die in elkaar gedraaid, wilde 'm tegen de zijkant van de taart aanplakken (aan de onderkant van de zijkant), maar blijkbaar waren de strengen te droog.. misschien door de poedersuiker die ik heb gebruikt voor het uitrollen...
Denk dat ik maar een platte band om de taart ga doen, of allemaal figuurtjes om de oneffenheden weg te werken.

Mijn taart heeft altijd een bijsmaak.....
Mijn taart smaakt naar meer!

7

Re: Rand langs onderkant?!

Oh zo  :) . Ik dacht dat je iets ronds (omdat er 'rond' staat in je bericht  ;) ) tegen de rand van de taart wilde plakken.
Ik zou de fondant ook opnieuw uitrollen. En geen poedersuiker meer gebruiken  ;)

8

Re: Rand langs onderkant?!

Oh hihi, wat 1 letter fout al niet kan doen!
Heb t nu anders opgelost (zie taartenparade-elfstedenkoorts?)

Had geen crisco of frituurvet in huis, dus maar voor een makkelijke oplossing gegaan, volgende keer beter

Mijn taart heeft altijd een bijsmaak.....
Mijn taart smaakt naar meer!