1

Onderwerp: Amerikaanse chocoladetaart

Amerikaanse chocoladetaart (recept van AH - aangepast door mijn zusje)

Ingrediënten
•    200 g boter
•    3 repen pure chocolade (van 100 gram)
•    1 reep melkchocolade (100 gram)
•    4 eieren
•    200 g donkere basterdsuiker
•    150 g zelfrijzend bakmeel
•    3 bakjes pecannoten (a 80 g) of 200 g walnoten
•    125 ml slagroom
•    Jam

Materialen
•    bakpapier
•    bakvorm of lage ovenschaal (rond, vierkant of rechthoekig, inhoud 2 liter)
•    garen

Bereiden

Verwarm de oven voor op 175 °C en haal het rooster eruit. Snijd de boter in blokjes en doe ze in een steelpan met dikke bodem. Breek 200 gram pure chocolade en 100 gram melkchocolade boven de pan in stukjes. Zet de pan op het allerkleinste pitje van het fornuis en laat de chocolade en boter heel zachtjes smelten. Roer er regelmatig in. Neem de pan van het vuur en laat de chocoladeboter nog even afkoelen.
Breek de eieren boven een beslagkom en klop ze met een garde of mixer los. Meng er de basterdsuiker en 1/2 theelepel zout door. Roer ook de chocoladeboter erdoor. Doe het bakmeel boven de beslagkom in een zeef en schud die heen en weer. Schep het bakmeel met een lepel of spatel losjes door het chocolademengsel. Bewaar 12 mooie noten als garnering en breek de rest boven het beslag in stukjes. Schep ze erdoor.
Leg een vel bakpapier in de bakvorm, zodat bodem en wand bedekt zijn (bakvorm invetten met boter en bestrooien met bloem kan ook). Schep het chocoladebeslag op het bakpapier en strijk de bovenkant glad. Trek ovenwanten aan en schuif het rooster in het midden van de oven.
Zet de bakvorm erop en bak de taart ongeveer 30 minuten (de bovenkant is dan stevig, maar vanbinnen blijft de taart een beetje vochtig). Haal de bakvorm met ovenwanten aan uit de oven en laat de taart een uur afkoelen.
Taart glazuren: Til de koude taart aan het bakpapier uit de vorm en keer hem voorzichtig om op een schaal. Trek het bakpapier eraf. Verbrokkel de laatste reep chocolade boven een steelpan met dikke bodem. Schenk de slagroom erbij en laat de chocolade terwijl je roert op heel laag vuur smelten. Laat even afkoelen en schenk de gesmolten chocolade in een dun straaltje over de taart, zodat de bovenkant en zijkanten er helemaal mee bedekt worden. Strijk het glazuur als het nodig is met een spatel verder uit. Versier de taart met de bewaarde noten en andere versiersels. Zet de taart in de koelkast zodat het glazuur hard kan worden. Snijd de taart in 12 stukken.

Wij snijden hem door en doen er jam tussen. Daarna galzuren we hem pas.

Ik heb er vorige keer rondjes van 5 a 6 cm uit gehaald en in cupcakevormpjes gedaan voor de verjaardag van mijn vriendinnetje. De restjes opgegeten... Heerlijk!  :o

www.ikwiltaart.nu
Voor lekkere en speciale taarten en cupcakes

2

Re: Amerikaanse chocoladetaart

Het water loopt mij in de mond  :9

Joyce
Beter 1 taart in de mond dan 10 op de grond :) ! https://www.facebook.com/lekkersvansjois

3

Re: Amerikaanse chocoladetaart

Lekkerrr...

****** Mijn motto was altijd: Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd... maar gelachen kan je ook vervangen door: gebakken ;-) ******

4

Re: Amerikaanse chocoladetaart

:think: dit moet wel lekker zijn :9  :Y  O-)

:thumb: dank voor het delen :)

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl