1

Onderwerp: Taart valt uit elkaar

Ik heb net voor het eerst een moscovische biscuit taart gemaakt. Maar nu heb ik hem net aangesneden. Hij valt helemaal uit elkaar.
Het deeg is wel gaar. Wat doe ik verkeerd?

Re: Taart valt uit elkaar

Ten eerste is moscovisch geen biscuit en ten tweede is het geen deeg  :D
Maar dat terzijde...

Wat voor recept heb je gebruikt?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

3

Re: Taart valt uit elkaar

Voor een bakvorm van 20 cm heb ik gebruikt:
- 222 mix
- 111 eieren
- 42 water

De oven op 175 en 50 minuten

Re: Taart valt uit elkaar

Aha een mix.... Tja dan weet ik het ook niet. Welk merk was het? En deze verhoudingen stonden ook zo op de verpakking?

Het enige wat ik kan bedenken is dat je taartje toch langer in de oven moet.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: Taart valt uit elkaar

van custers. Nee deze stonden niet op de verpakking, dit heb ik van deze site gehaald.
Want op de verpakking staat voor bakvorm van 28.

Re: Taart valt uit elkaar

Maar ik neem aan dat de verhoudingen die je nu hebt gebruikt, overeenkomen met de verhoudingen voor een 28cm. Die kun je namelijk gewoon berekenen.

De inhoud van 28 cm met een hoogte van bijvoorbeeld 5 cm is:
(Pi x r-kwadraat) x hoogte, oftewel 3,14 x 14 x 14 x 5 =3077,2 kubieke cm oftewel 3,08 liter.

Voor 20 cm is de inhoud dus 1,58 liter.

3,08 : 1,58 = 1,95 afgerond 2

Grof gezegd heb je dus de helft van de aangegeven ingrediënten nodig voor een vorm van 20 cm.

Als je deze berekening te moeilijk vindt kun je ook je bakvorm vullen met water. In de één gaat er dus bijvoorbeeld 3 liter, in de ander 1 1/2.

Het kan dus zijn dat het schema van deze site niet geschikt is voor het merk mix dat je hebt gebruikt, maar dat weet ik dus niet.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: Taart valt uit elkaar

Op het pak van Custers staat toch 30 minuten op 180 graden?

En volgens mij is het ook zo dat op het pak een recept staat voor 400 gram mix met 4 eieren en een half kopje water.

Afhankelijk van de hoogte van je taart zou ik toch tenminste 250 gram mix gebruiken van Custers.

8

Re: Taart valt uit elkaar

maar dat is voor een bakvorm van 28cm en ik heb er 1 van 20.
Moet ik dan nog steeds 250 mix gebruiken?

Re: Taart valt uit elkaar

Volgens mij zeg ik toch net iets van delen door twee??  O-)  :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

10

Re: Taart valt uit elkaar

Bij 250 gram mix vind ik ze zelfs nog wat laag ook. Heb net eentje gemaakt met 300 gram mix op advies van een superleuke verkoopster en die is prachtig geworden....

11

Re: Taart valt uit elkaar

En hoeveel eieren en water doe je er in?

Re: Taart valt uit elkaar

Bij 400 gram 4 eieren zegt 't Tuurtje, dus bij 250 gram 2 1/2 ei denk ik :)

Gaat het om cups water? 1 Cup is namelijk 240ml.

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

13

Re: Taart valt uit elkaar

dankje wel dat jullie me ff helpen. Want rekenen is niet mijn sterkste kant  :o

14

Re: Taart valt uit elkaar

Zoals al gezegd door Suuz op elke 100 gram 1 ei, op 400 gram is een half kopje water voldoende. Dus op 250 gram mix doe je wat minder dan een half kopje water. En niet te lang bakken!