1

Onderwerp: Eiwit boven?

Help! Ik ben heel benieuwd of iemand hier een antwoord op weet...

Als ik mijn biscuit bak krimpt de bovenste laag (+_ een derde). Ook veert de bovenkant nooit terug alhoewel hij wel gaar is.

Het lijkt er heel erg op dat het eiwit naar boven steigt en dat dat zo luchtig is, dat het naderhand krimpt.

Soms ruikt mijn biscuit ook sterk naar ei (eieren zijn supervers).

Kan het zijn dat ik iets verkeerd doe waardoor de eiwitten gaan 'schiften' en de eiwitten zich bovenin afzetten?

Oh ja, ik doe de eiwitten vooraf wel in een bakje heet water.

Liefs moyanina

2

Re: Eiwit boven?

Ik bedoel natuurlijk dat ik de EIEREN in bakje heet water doe...

3

Re: Eiwit boven?

Welkom op het forum!

Misschien wel handig als je vermeldt welk recept je gebruikt om je biscuit te maken, hoe en waarmee je de ingrediënten mixt.......

4

Re: Eiwit boven?

Ja dank je!!!

Ik gebruik recept 2 van de site!

:o

5

Re: Eiwit boven?

Met een gewone mixer, 10 minuten, het beslag is dan heel luchtig, net als slagroom maar dan lichtgeel....

(sorry hoor ben nieuw... :rolleyes:

6

Re: Eiwit boven?

krimpen klinkt als te lang in de oven......

If life gives you lemons, make lemoncurd.

7

Re: Eiwit boven?

bij mislukken baksels door te verse eieren. voor mij geen eieren bij de boer vandaan, maar gewoon uit de supermarkt!
ook vond ik het biscuit erg stinken toen ik eitjes van mijn vaders kippen mee had genomen. verser kan natuurlijk niet! maar dat doe ik dus niet meer.