1

Onderwerp: Taart te hoog

Vanmorgen wezen bakken met biscuitmix. Ik heb een bakvorm van 20 cm hoog,.Ik wilde een platte ronde taart maar het is een boltaartje geworden.
Ook het biscuit was veel te droog, ik had de heteluchtverwarming op 175 graden de eerste 10 min, daarna 25 min op 160 graden.
Wat heb ik fout gedaan?

2

Re: Taart te hoog

Ik meld je even, je staat verkeerd.

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

Re: Taart te hoog

Oa waar moet ik dan zijn

Re: Taart te hoog

Het is niet erg dat je taart bol van boven is, hebben de meesten denk ik. Je kunt t beste de taart op zijn kop af laten koelen en dan ook zo laten. Dus de onderkant blijft boven en dus lekker strak!

Groetjes, Esthers Feestelijke Taarten!
https://www.facebook.com/#!/EsthersFeestelijkeTaarten

5

Re: Taart te hoog

Je hebt gepost in de Taartenparade, die is om je taart te showen, vragen over het bakken mogen in 'Bakken en Vullen. Ik ga je verplaatsen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

Re: Taart te hoog

Dank je wel, sorry voor het ongemak

7

Re: Taart te hoog

175 graden in een hetelucht oven is veel te warm.. Dan schroeien de zijkanten veel te snel dicht, biscuit moet nog wel rijzen en doet dat dus in hete midden.. het gevolg is een dikke bult in het midden..

Ik zou hem bakken op 155-160 graden en dan zo'n 35 minuten lang..

Je zegt dat je een laag taartje wil, maar ik neem aan dat hij wel 7 a 8 cm hoog moet worden?

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

8

Re: Taart te hoog

Ik bak hem op 150 graden hete lucht en dan ongeveer 40 minuten...!!!   En dat bolletje blijft hoor!!! Gewoon omdraaien zodat de onderderkant de bovenkant wordt!!!

Re: Taart te hoog

Dank jullie wel,ik heb geen 160 graden op de oven staan maar inderdaad ook 150 of 175.,
Dit is hem geworden, voor de eerste keer best trots.
Zie ook dat mijn bakblijk 5 cm hoog is, hier in de webshop staan hogere.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-BAXZJPWF-D.jpg

10

Re: Taart te hoog

Dank jullie wel,ik heb geen 160 graden op de oven staan maar inderdaad ook 150 of 175.,
Dit is hem geworden, voor de eerste keer best trots.
Zie ook dat mijn bakblijk 5 cm hoog is, hier in de webshop staan hogere.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-BAXZJPWF-D.jpg

11 Laatst bewerkt door @ppeltje (27-01-2012 13:36)

Re: Taart te hoog

Ik bak mijn ø20cm altijd met een oplopende temp.: 15 min. op 140°, dan 20 min. op 160° en dan nog ca. 10 min. op 175°.
Let op, dit is niet met hete lucht, maar met gewone boven en onder warmte. Met een hetelucht oven moet de temp. altijd ca. 5% lager zijn.
Heb dan een taartje van ca. 8cm hoog met een lichte bolling, die op de kop afgekoeld weer gewoon plat is. Hiervoor verhoog ik de springvorm dus wel met bakpapier, anders gaat het niet goed.   :rolleyes:
Oh, en voor 160° zet je de knop gewoon ergens tussen de 150° en de 175° in!  ;)

Succes de volgende keer! Gewoon blijven proberen hoor.

Dat is toch een TAART waard!