Onderwerp: Chocolademoussetaart
Nou en nog eentje dan hi hi. Let op dit recept is voor twee taarten.(dank je wel mieperdepiep) Gebruik de helft van het recept en 1 grote en 1 kleine ring!
Amandelbiscuit
115 g amandelen (55)
130 g suiker(65)
150 g ei(75)
100 g eiwit(50)
20 g boter(10)
25 g bloem(12.5)
Panna cotta vulling
1.5 blaadjes gelatine(1)
1 vanillestokje
250 g room(125)
20 g suiker(10)
Chocolademousse
125 g water(60)
125 g suiker(60)
250 g pure chocolade(125)
900 g slagroom(450)
150 g eidooiers(75)
6 blaadjes gelatine(3)
Cacaogelei
280 g water(60)
360 g suiker(180)
260 g room(130)
120 g cacaopoeder(60)
6 blaadjes gelatine(3)
Extra nodig
siliconenmatje
bakpapier
2 stekers van 12 cm(1)
spuitzak
2 taartringen van 18 cm doornsnede(1)
Amandelbiscuit:
Verwarm de oven voor op 220°C .
Maal de amandelen en de helft van de suiker fijn in de keukenmachine en voeg de eieren toe. Klop het eiwit met de rest van de suiker tot stijve pieken.Smelt de boter. Meng boter en bloem door het amandelmengsel en spatel het eiwit erdoor. Giet het mengsel op een siliconenmatje enstrijk het uit.Bak het amandelbiscuit in de oven in circa 10 tot 12 minuten goudbruin en gaar.Draai het amandelbiscuit na het bakken ondersteboven op bakpapier. Verwijder het siliconenmatje en laat het biscuitafkoelen. Steek uit het amandelbiscuit 2 grote rondjes en 2 net iets kleinere rondjes.
Panna cotta:
Week de gelatine in koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de room, het vanillemerg, vanillestokje en de suiker aan de kook. Haal het vanillestokje uit de melk. Knijp de gelatine uit en los hem op in de room. Giet de compositie in ronde vormen vorm van circa 12 cm en vries ze in.
Chocolademousse:
Kook het water en de suiker tot een siroop. Smelt de chocolade au bain marie en mix de slagroom tot yoghurtdikte. Kluts de eidooiers, schenk de warme suikersiroop erop en mix de eidooiers luchtig. Week de gelatine in koud water. Verwarmde gelatine met aanhangend water tot het opgelost is.Meng het eidooiermengsel met de chocolade, gelatine en spatel de room erdoor.
Gelei:
Breng water, suiker, room en cacaopoeder aan de kook en kook het circa 10 minuten tot de gelei ingedikt is. Week de gelatine in koud water. Haal de pan van het vuur, knijp de gelatine uit en los hem op in de siroop.
Taart:
Bestrijk de taartvorm met olie. Leg de grote plak biscuit onder in detaartvorm. Spuit de chocolademousse erop tot halverwege de vorm. Leg de kleine biscuitplak en de bevroren panna cotta erop. Vul de vorm verder met de chocolademousse. Strijk de taart glad en zet hem een nacht in de vriezer.
Haal de taart uit de ring en zet de taart op een ovenrekje. Verwarm de cacaogelei tot circa 40°C en schenk het over de bevroren taart.
Laat de taart ontdooien en garneer naar eigen inzicht