1

Onderwerp: hazelnootschuimtaart

Hoi hier een heerlijk recept van hazelnootschuimtaart. Ik zag hem zelf op 24 kitchen en heb hem meteen gemaakt. Heerlijk.
http://www.mijnalbum.nl/Foto-JDE8HZWF-G.jpg

Schuimbodem
150 g hazelnoten
150 g eiwit
300 g suiker
Banketbakkersroom
1 vanillestokje
500 ml melk
4 eidooiers
150 g suiker
2 el bloem
Nougatine
200 g suiker
200 g hazelnoten
Mokka-extract
70 ml espresso
30 g suiker
Mokkacrème
500 g boter
120 g poedersuiker
2 el mokka-extract
Garnering
200 g opgeklopte gezoete slagroom
cacaopoeder

  Schuimbodem
Verwarm de oven voor op 80 ºC.
Rooster de hazelnoten in de oven en hak ze zo fijn mogelijk. Mix het eiwit met de helft van de suiker schuimig. Voeg beetje bij beetje de resterende suiker toe tot er stijve pieken ontstaan. Spatel de gehakte hazelnoten door het eiwit en verdeel over 2 spuitzakken. Bekleed 2 bakplaten met bakpapier en teken er cirkels van circa 24 cm doorsnee op. Spuit het eiwit op de cirkels en roer glad met een paletmes. Droog het schuim circa 4 uur in de oven.

Banketbakkersroom
Halveer het vanillestokje in de lengte, schraap het merg eruit en breng de melk, merg en het lege stokje aan de kook. Meng de eidooiers met de suiker en roer de bloem erdoor. Schenk de hete melk bij de eidooiers, roer goed door en schenk terug in de pan. Gaar al roerende op laag vuur. Verwijder het vanillestokje en laat de room afkoelen.

Nougatine
Karamelliseer de suiker en meng de hazelnoten erdoor. Lepel de hazelnoten op een met bakpapier beklede bakplaat en laat ze afkoelen. Houd 8 hazelnoten apart en maal de rest tot nougatine.

Mokka-extract
Kook de espresso met de suiker in tot een dikke stroop.

Mokkacrème
Draai de boter met de poedersuiker luchtig. Roer de banketbakkersroom beetje bij beetje door de boter. Voeg het mokka-extract toe en meng met elkaar tot de crème egaal van kleur is.

Taart
Spuit mokkacrème op een schuimbodem en strijk uit met een paletmes. Herhaal dit en twee keer. Strijk de mokkacrème op de bovenkant egaal uit en besmeer de zijkant van de taart. Laat de taart een half uur opstijven in de koelkast en druk voorzichtig de nougatine tegen de zijkant van de taart. Spuit rozetten slagroom op de taart en leg op elke rozet een gekaramelliseerde hazelnoot. Bestuif de taart met cacaopoeder

Hoe meer taarten,hoe meer vreugd!

2

Re: hazelnootschuimtaart

Heb je even gemeld. Volgens mij mag deze bij de ingezonden recepten.

www.lindelicious.nl       Elke taart uniek!

3

Re: hazelnootschuimtaart

Ja net als je andere topics

4

Re: hazelnootschuimtaart

[MOVE] --> Ingezonden recepten

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

5

Re: hazelnootschuimtaart

Bedankt Marianne heeft ze al op de juiste plek gezet.

Hoe meer taarten,hoe meer vreugd!

6

Re: hazelnootschuimtaart

He, bedankt Thea, nu kan ik hem gemakkelijk terugvinden. Hij ziet er zo lekker uit.

Tieneke

7

Re: hazelnootschuimtaart

Tante Tien schreef:

He, bedankt Thea, nu kan ik hem gemakkelijk terugvinden. Hij ziet er zo lekker uit.

Tieneke

Volgens mijn zwager de lekkerste die hij ooit gegeten heeft! Hi hi een mooier compliment kan ik niet krijgen want dat is een echte snoepkous! :P

Hoe meer taarten,hoe meer vreugd!

8

Re: hazelnootschuimtaart

Stipje

9

Re: hazelnootschuimtaart

Heb zelf pas sinds 2 juli 24kitchen, maar zag deze van de week voorbij komen en dacht ook gelijk, die ga ik maken, ik vroeg me alleen af of deze taart ook in de vriezer zou kunnen, en of de schuimlaag dan ook nog lekker blijft ??? Ga hem sowieso maken dus zal dan eens een stukje in de vriezer doen om te proberen, maar mocht iemand het al geprobeerd hebben dan hoor ik het graag.

Life is like one of my cakes......You never know what you're gonna get.
http://www.facebook.com/pages/Cake-Diva … ref=stream