1

Onderwerp: boek-taart

Ik moet volgend weekend een taartje maken voor twee mensen die 40 jaar worden.  Nu dacht ik misschien eens een boek te maken.  Probleem is dat ik geen bakblik heb in de vorm van een boek.  Ik heb enkel een vierkant blik van 26cm.  Lukt het daarmee ook?

Ik vond niet direct foto's of werkbeschrijvingen hiervan terug.. dus tips of links zou leuk zijn. 

Ik dacht dat je eerst de taart bekleed in marsepein of fondant voor de bladen en er dan een soort  van "kaft" over legt???

2 Laatst bewerkt door nnicole1234 (13-01-2008 16:24)

Re: boek-taart

Ik heb een boek gemaakt en het was eigenlijk heel makkelijk.

Eesrt fondant op maat gesneden voor de bladzijden (daar dan eerst wat streepjes op maken met een paletmesje of zo zodat het bladzijden lijken) en dan de kaft.
De kaft laat je net ietsje oversteken zodat het een echt boek lijkt.
En bij de band doe je met een boltool even een deukje dan is ie helemaal af.
Stukje fondant tussen de bladzijden proppen zodat het een bladwijzer lijkt maakt het extra leuk.

Kijk maar op mijn website: http://www.betuwetaart.nl/Diversentaarten.htm
daar staat ie bij (blauw boek)

Het blauw was marsefond en het witte Pettinice fondant

3

Re: boek-taart

ik heb ook een boek gemaakt naar een beschrijving hier op het forum. Dus een dichtgeklapt boek en geen open boek. Idd gemakkelijk en toch een mooi resultaat!
Ik heb de bladzijden niet met fondant gedaan maar met botercreme, en daar gewoon met een lat de bladzijden in geduwd.
Succes!

http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … p?id=15025

4

Re: boek-taart

Ik heb een open boek gemaakt http://www.tartacadabra.nl/feesttaarten … kIna.html, ook een dichte maar vond deze zelf wel erg leuk.
Dicht is makkelijker, en van je vorm van 26 cm kan het prima, gewoon een stukje eraf snijden dat het rechthoekig wordt.
Voor een open boek heb ik ook gewoon een taart gebakken in een rechthoekige vorm en de bovenste laag bijgesneden tot de bolling.
Een strook marsefond langs de zijkanten (lange strook), stukje bovenop leggen, en voor de onderkant (de boekkaft) een randje er langs, heb ook de bladzijdes gemaakt met een mesje erin kerven en een beetje goudpoeder van de glim ;)

Veel sukses!

Groetjes, Lara. Mijn taarten album
"I wud, therefore I exist"