1

Onderwerp: Geboorte Cakepops

Goedenavond,

Voor mijn collega ga ik 50 cakepops maken als kraamtraktatie. Ik heb nog niet heel veel ervaring met het maken van cakepops, dus ik wilde hier even wat tips vragen.

De 1ste keer heb ik cakepops gemaakt van een kant en klare cake van de AH, maar deze gleden van het stokje, gingen kapot etc.

De 2de keer heb ik een biscuit gebakken, deze verkruimeld met mijn mixer, daarna wat botercreme er doorheen gedaan, ondertussen de chocolade drops laten smelten (wat ook nog een hele klus was). Dus heb ik nu besloten om zo'n bakje te kopen met chocolade die je in de magnetron op moet warmen, maar ik heb geen magnetron??! Kan ik dit gewoon in de pan smelten??

De vorige keer ging het smelten heel slecht, werd niet zacht genoeg etc. Maar nu moet het natuurlijk ook perfect worden.

Ook ga ik nog 24 cupcakes maken en 1 taart. Dus ik heb het druk dit weekend. Heb moet dinsdagochtend mee naar de zaak, dus ik wilde zondag alvast die cakepops gaan maken en de taart. De taart gooi ik dan in de vriezer en die ga ik maandagavond versieren. Ondertussen gooi ik dan de cupcakes in de oven.

Een heel verhaal, maar heeft er iemand nog goede tips voor de cakepops?? Ik ga ze versieren met roze en witte muisjes met daar tussen door zilveren spikkeltjes.

Als alles is geluk, zal ik begin volgende week eens foto's plaatsen.

Alvast bedankt voor de tips.

Groetjes,

2 Laatst bewerkt door xhafal (14-01-2012 00:34)

Re: Geboorte Cakepops

ik maak zelf geen cakepops, maar als je de zoekfunctie gebruikt hier op het forum, ga je vele topics vinden vol met tips voor je.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen

3

Re: Geboorte Cakepops

Ik vind een biscuit met cake samen het fijnst werken (en het lekkerst smaken)
Ik bak beide als ik het niet in de vriezer heb liggen en verkuimel het in de keukenmachine.
Dan doe ik er iets door wat "plakt" zoals botercreme of chocopasta.

Dit zet ik even in de koelkast om wat koud te worden.

Als het wat kouder/harder is maak ik er balletjes van, deze zet ik weer terug in de koelkast.
Ondertussen smelt ik een klein beetje chocolade.
Ik haal de ballen weer uit de koelkast, pak een stokje, dip deze in de chocolade en steek hem in het balletje.
Alle ballen gaan, als dit gebeurd is, is de diepvries.

Smelt alle chocolade, doe dit op een laag vuurtje want als het te heet wordt wordt het niet goed vloeibaar. Zet het vuur ook uit voordat alles gesmolten is en blijf goed roeren.

Die chocolade voor in de magnetron kun je ook gewoon au bain marie verwarmen op het vuur.

Hoop dat het een beetje gaat lukken!!

Liefs, Zanoni

4

Re: Geboorte Cakepops

Chocolade smelten moet natuurlijk wel au bain marie gebeuren(dit weet je natuurlijk al, maar ik noem het toch nog maar even).  Om de chocolade iets vloeibaarder te maken kun je er eventueel nog een beetje crisco, of olie doorheen roeren.

5

Re: Geboorte Cakepops

Iedereen doet altijd moeilijk over dat au bain marie. Ik kan niet hiet op vuur heb het zo vaak geprobeerd maar gaat altijd fout. ik doe het dan altijd in de gootsteen en dan stop erin warm water met 2e warm water van de waterkoker en daar dan de kom met chocolade in zetten en dan blijfen roeren tot het gesmolten is.

De laatste manier heb ik het ook op school geleerd(ook al doen ze het vaak daar in de magnetron, of in een au bain marie bak die ze alleen in bakkrijen hebben maar het is wel het zelfde idee)

En om chocolade dan warm te houden.... gewoon in de bak met warm water laten staan.

Laat het water dan niet te hoog staan en dan los laten want dan kukelt hij om....

Hoop dat je het nog snapt... :S maar uitleggen is niet echt mijn sterkste ding...

Succes

Neem ook een kijkje op mijn blog:
meBakery.blogspot.nl

6

Re: Geboorte Cakepops

Zanoni schreef:

Ik vind een biscuit met cake samen het fijnst werken (en het lekkerst smaken)
Ik bak beide als ik het niet in de vriezer heb liggen en verkuimel het in de keukenmachine.
Dan doe ik er iets door wat "plakt" zoals botercreme of chocopasta.

Dit zet ik even in de koelkast om wat koud te worden.

Als het wat kouder/harder is maak ik er balletjes van, deze zet ik weer terug in de koelkast.
Ondertussen smelt ik een klein beetje chocolade.
Ik haal de ballen weer uit de koelkast, pak een stokje, dip deze in de chocolade en steek hem in het balletje.
Alle ballen gaan, als dit gebeurd is, is de diepvries.

Smelt alle chocolade, doe dit op een laag vuurtje want als het te heet wordt wordt het niet goed vloeibaar. Zet het vuur ook uit voordat alles gesmolten is en blijf goed roeren.

Die chocolade voor in de magnetron kun je ook gewoon au bain marie verwarmen op het vuur.

Hoop dat het een beetje gaat lukken!!

Bedankt voor de tips, ik ga er vandaag mee aan de slag. Als het af is, zal ik wel foto's plaatsen.

Groetjes,