1

Onderwerp: Wat doe ik fout?

Ik zie vaak fondant beklede taarten en cupcakes versierd met botercreme.
Nu heb ik enige tijd geleden een meptaartje bekleed met fondant en daar een toef BC op gespoten en meteen in de koelkast gezet en tot mijn verbazing zag ik allemaal vocht druppels naar beneden lopen ( druipers).
Hoe kan dit? Wat doe ik fout?

:)

2

Re: Wat doe ik fout?

Is het 1:1 BC of van de mix?

Die van de mix bevat water en geeft daarom meer kans op smelten  :Y
Anders misschien merenguebotercreme proberen?

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

Re: Wat doe ik fout?

Sonj@ schreef:

Is het 1:1 BC of van de mix?

Die van de mix bevat water en geeft daarom meer kans op smelten  :Y
Anders misschien merenguebotercreme proberen?


Ja, inderdaad de mix :rolleyes: . Goed dat ik dat nu weet, bedankt.
1:1 is dat bijv. 100 gram boter en 100 gram poedersuiker??

Groetjes, Raquel

4

Re: Wat doe ik fout?

ja, dat wel... maar als toef lijkt me dat niet lekker hoor :nooo

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

Re: Wat doe ik fout?

Carien schreef:

ja, dat wel... maar als toef lijkt me dat niet lekker hoor :nooo


Nee, mij ook niet maar ja...wat en hoe dan wel?? :s  :rolleyes:  :D  :)

6

Re: Wat doe ik fout?

Stond ie in een doos? Met mix kan je wel decoreren volgens mij hoor... En 1:1 crème is echt niet lekker om te decoreren

Re: Wat doe ik fout?

Is het niet of een toe of bekleden met marsepein of fondant op een cupcake? wat jij beschrijft klinkt dubbelop!

Re: Wat doe ik fout?

Ik heb laatst een toef gemaakt van merenge botercreme. is heel lekker en blijft heel mooi. Volgends mij kun je dat ook heel goed gebruiken in combinatie met fondant. Hier zit namelijk ook geen water in.

9 Laatst bewerkt door Annette52 (11-01-2012 19:07)

Re: Wat doe ik fout?

Een lekkere botercreme is bv,
250cc slagroom verwarmen van het vuur halen en 250 gram witte,melk of donkere chcolade in stukjes erdoor roeren tot de choco is gesmolten.Af laten koelen.
In de mixer 250 gram roomboter glad roeren.
De bijna afgekoelde slagroom/choco mengsel erbij gieten en de emulsie 10 minuten kloppen.
Met deze ganache botercreme kun je dijkjes spuiten en je taart afsmeren, werkt perfekt met fondant /marsepein
Als je hierdoor nog 250 gram banketbakkers room doet kun je hem  als vulling tussen je taart doen.
Je kunt met de smaak natuurlijk varieren, mokka in de witte choco
likeur enz.
Veel succes

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

10

Re: Wat doe ik fout?

Heel erg bedankt voor jullie reacties en ik ga er zeker mee aan de slag. :)  :)