1

Onderwerp: Sanding sugar = grof suiker ???

Hoi allemaal,

Ik heb net een manier gevonden om zelf suiker te kleuren maar met fijn kristalsuiker word het niet wat. Nu vond ik op een US site dat je dan sanding sugar moet gebruiken. Maar is sanding sugar hetzelfde als grof suiker ???

Groetjes,

Biancka

Re: Sanding sugar = grof suiker ???

volgens mij bedoelen ze gewoon kristalsuiker...

en als ze dat niet bedoelen.... het werkt wel ;)

I never met a calorie I didn't like....

3

Re: Sanding sugar = grof suiker ???

Sanding sugar is a large crystal sugar used as an edible decoration that will not dissolve when subjected to heat. Also called pearl sugar or decorating sugar, sanding sugar adds "sparkle"  to cookies, baked goods and candies.  The sparkling affect is achieved because the sugar crystal grains are large and reflect light.

Dit komt van deze site af. http://www.gourmetsleuth.com/Articles/E … sugar.aspx

Ik weet niet hoe grof het moet zijn, maar je zou het ook kunnen proberen met het euroshopper merk. Die suiker is namelijk erg grof.  :)

4

Re: Sanding sugar = grof suiker ???

Kijk Vizzstick, daar heb ik wat aan. Dat word dus eventjes naar de AH om een kilo suiker te kopen :) En is het nog te fijn.........dan gebruik ik de suiker wel voor in mijn thee. Bedankt !!!

5

Re: Sanding sugar = grof suiker ???

Dat heb je zeker van sweet sugar belle. Ik heb dat ook zitten lezen.
Ze heeft daarna nog een post geplaatst daaruit heb ik opgemaakt dat ze inderdaad dus grovere kristalsuiker gebruikt. Tenminste als ik dat goed gelezen heb. ;)

6

Re: Sanding sugar = grof suiker ???

biancka schreef:

Kijk Vizzstick, daar heb ik wat aan. Dat word dus eventjes naar de AH om een kilo suiker te kopen :) En is het nog te fijn.........dan gebruik ik de suiker wel voor in mijn thee. Bedankt !!!

Het zal er vast wel mee lukken. Ik gebruik die suiker namelijk nooit voor het bakken omdat ik hem veel te grof vind. Hij gaat hier ook alleen in de koffie.  ;)

Succes!

7

Re: Sanding sugar = grof suiker ???

Jaaaa, dat heb ik inderdaad van sweet sugar belle :) Ik vind het zo moeilijk om op de foto te zien welk soort suiker ze nu precies gebruikt en ik vind wel dat je op cupcakes een wat grotere korrel suiker als versieren moet gebruiken.........staat wat leuker. Ik ga maar eens uitzoeken welk suiker het beste werkt en dan ga ik heeeeeel veel leuke potjes kopen en heeeeel veel suiker kleuren :)

8

Re: Sanding sugar = grof suiker ???

Vizzstick schreef:
biancka schreef:

Kijk Vizzstick, daar heb ik wat aan. Dat word dus eventjes naar de AH om een kilo suiker te kopen :) En is het nog te fijn.........dan gebruik ik de suiker wel voor in mijn thee. Bedankt !!!

Het zal er vast wel mee lukken. Ik gebruik die suiker namelijk nooit voor het bakken omdat ik hem veel te grof vind. Hij gaat hier ook alleen in de koffie.  ;)

Succes!

Super !! Nogmaals bedankt :)