1

Onderwerp: houdbaarheidsdatum marsepein/fondant

Beste mensen, Even een vraagje over de houdbaarheidsdatum van marsepein/fondant. Als die verstreken is, kan je dan vlak daarvoor nog wel een taart maken en snel invriezen? Of is het dan echt niet meer goed? Ben benieuwd...Bedankt!

God bestaat echt hoor, ik heb Hem vandaag nog gesproken!

2

Re: houdbaarheidsdatum marsepein/fondant

Het is echt grotendeels suiker.........datum moet er verplicht op staan, maar zelfs na de datum is het echt nog wel te eten.......zeker voor eigen gebruik.

3

Re: houdbaarheidsdatum marsepein/fondant

De houdbaarheidsdatum is een richtlijn. Het is niet zo dat de marsepein of fondant van de ene dag op de andere plots slecht is. Hoe ouder die is, hoe groter de kans dat de kwaliteit naar beneden gaat.
Je merkt dat aan de kneedbaarheid, het wordt korrelig, brokkelt snel etc.
Dus om op je vraag te beantwoorden, in principe is het mogelijk om een taart te maken met fondant of marsepein die tegen de houdbaarheidsdatum aanloopt en die dan in te vriezen. Vraag is wel of je die dan nog goed gaat kunnen bewerken.
Ik zou het niet doen op een taart voor anderen, maar voor eigen gebruik zou ik er geen probleem mee hebben.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

4

Re: houdbaarheidsdatum marsepein/fondant

Bedankt voor de reacties. Het is inderdaad voor eigen gebruik. Ik was van plan om de taart helemaal af te maken (dus na het invriezen niet meer bewerken) en dan in te vriezen. Wat raden jullie aan als maximaal aantal maanden dat je het nog op kunt eten (als het dus ingevroren is) nadat de datum verstreken is?

God bestaat echt hoor, ik heb Hem vandaag nog gesproken!