1 Laatst bewerkt door xLienFantasy (03-01-2012 17:32)

Onderwerp: Fondant dun uitrollen

Hoi,

Ik ben een taart aan het maken en eerst wilde ik chocolate leather gebruiken als bekleding, maar eenmaal uitgerold was die hard en en bleef plakken en dat ging dus helemaal mis. Dus ging ik hem maar bekleden met fondant alleen ik krijg het gewoon echt niet dun uitgerold. Heeft iemand hier tips voor? Want het hoeft niet superdun, maar gewoon 2mm (of i.i.g 'normale' dikte voor fondant).
Dus iemand tips?
Alvast bedankt!

Update: het is nu namelijk zo dat de zijkanten dun genoeg zijn, maar in het midden nog een 'bobbel' zit, die dus echt niet weggaat hoe hard ik ook druk.

2

Re: Fondant dun uitrollen

Ik denk goed doorkneden voordat je met rollen begint. Anders eerst even een paar seconden in de magnetron. Dat kneedt gemakkelijker.

Tieneke

3

Re: Fondant dun uitrollen

Vanuit het midden naar de zijkanten rollen, dan neem je de dikte mee naar "buiten"

Verdwalen in zoetigheid
www.hettaartenbos.nl voor al uw zoete creaties