Onderwerp: Formule voor hoeveel vulling?
Voor de 'wiskundigen' onder jullie:
is er niet een bepaalde formule (te bedenken) uitgaande van de oppervlakte van het te vullen kapsel, zodat je een beetje weet hoeveel vulling je nodig zult hebben?
Ik maak nu vaak maar op de bonnefooi een hoeveelheid botercreme (of andere vulling), maar ik zou het wel fijn vinden als ik een soort van richtlijn had.
Ik moet eerdaags o.a. een 35 cm biscuit met 2 lagen botercreme vullen en om eerlijk te zijn heb ik niet echt een idee hoeveel ik moet/zal maken. Ik denk dat ik maar 3x de receptuur van de bc-mix aan ga houden, maar da's natte vinger werk.
Als ik daar wat cijfertjes aan hang, is de oppervlakte van de taart 962 cm2 en heb ik 1950 gram botercreme. Als dat helemaal in die ene taart verdwijnt, is dat dus zo'n 975 gram per laag (2 lagen vulling met bc), wat dus bijna 1:1 is met de oppervlakte.
"Past" dat ook in jullie ervaring?
Want dan zou je dus in het vervolg evenveel vulling als oppervlakte kunnen maken en zo op voorhand inschatten hoeveel vulling je nodig gaat hebben..