1

Onderwerp: snap het niet? Biscuit mislukt

Ik heb tot nu toe biscuitmix gebruikt van zeelandia, gingen altijd goed.
Heb daarnet voor het eerst funcakes biscuitmix gebruikt.

ingredienten afgewogen zoals op verpakking en op tabel hier op forum.. voor rond bakblik van PME (20cm, 7cm hoog) en biscuit is maar een 4tal cm hoog gekomen..??? :-((
Ik heb natuurlijk geen eieren meer nu  :(
Het mixen heb ik ook gevolgd zoals op verpakking met mijn keukenrobot.

Kan iemand me zeggen hoeveel mix ik dan moet gebruiken?
Morgen moet hij echt lukken want de taart is voor zaterdagmiddag, dus tijd dringt..  :s

2

Re: snap het niet? Biscuit mislukt

ik hou ook altijd aan wat op de verpakking staat. Zorg dat al je ingrediënten goed op kamertemp. zijn. Ik mix 8 minuten op hoge snelheid en dan nog 2 minuten laag.
Gaat altijd goed.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

3 Laatst bewerkt door rorico (28-12-2011 22:07)

Re: snap het niet? Biscuit mislukt

altijd die op de verpakking gebruiken, die op het forum geeft minder aan dan dat erin moet....
op verpakking staat uit m'n hoofd 210 mix, dan 3 ei en 21ml water?die gaat heel goed!
hoeveel heb je dan gebruikt?

en op welke temperatuur heb je gebakken?in wat voor oven? dat kan uitmaken met rijzen.

eieren op kamertemperatuur is echt een must, scheelt ook heel erg met het rijzen. 5minuten voortijd in heet water leggen werkt ook als je ze niet op kamertemperatuur hebt.

Je kunt alleen tijd verspillen,als je vergeet ervan te genieten

4

Re: snap het niet? Biscuit mislukt

*op verpakking staat uit m'n hoofd 210 mix, dan 3 ei en 21ml water?die gaat heel goed!*

Klopt, heb ik gedaan.
Eieren ook op kamertemp. Zal vanavond je tip over eieren proberen ook.
Hetelucht-oven op 175° anders is het op 150° of 200° ...

Fingers crossd voor vanavond, anders heb ik een probleem  :think:

5

Re: snap het niet? Biscuit mislukt

ik denk dat je dan beter kunt kiezen voor 150 graden en dan wat langer erin. Het moet wel de tijd krijgen om te rijzen. succes.

het hart neemt waar wat het oog niet kan zien. ( www.taartdesign.nl)

Re: snap het niet? Biscuit mislukt

Wat voor keuken robot heb je? Kan zijn dat je langer moet mixen...

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: snap het niet? Biscuit mislukt

Eieren misschien te oud,
Beginnen op 150 gr voor 15 min om meer tijd te geven om te rijzen.
Zelf begin ik met 140 (hetelucht) en bak ik ze af met 160 graden.
In jouw geval is het denk ik nog beter om 20 min of zelfs helemaal op 150 gr te bakken. Als die 175 gr echt klopt is het wat aan de hete kant.

Gr,
John

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.