1

Onderwerp: gedecoreerd invriezen

Heb intussen de FAQ's er nog eens nagelezen en ook gezien dat ik mijn taartje prima gedecoreerd kan invriezen, maar ben toch een beetje huiverig.

Heb al eerder bekleed ingevroren en toen was hij behoorlijk nat na die tijd.

Bij mijn taart nu komen en sliertjes uit de sugargun op de zijkant. Het wordt een behoorlijk versierde taart zeg maar. Nu ben ik een beetje bang dat die sliertjes er na het invriezen door de nattigheid af gaan glijden.
Wat denken jullie?

2

Re: gedecoreerd invriezen

Ik vries vaker een taart in, bijvoorbeeld als ik nu wel tijd heb en straks niet. Het gaat eigenlijk altijd goed. Als je hem maar goed inpakt (heb zelf zo'n taartdoos gekocht) en langzaam in de verpakking laat ontdooien in de koelkast. Dan een uurtje laten drogen buiten de koelkast en zonder verpakking.
Volgens mij is er in de zomer meer kans op zweten... Weet niet goed waarom. Je leest ook alleen in de zomer dat de fondant/marsepein onhandelbaar kleeft.

Tieneke