1

Onderwerp: verschil tussen ganache en chocomousse (makkelijke variant)

Dag dames,

ik wil morgen eens lekker gaan ganachen, voor t eerst! Alles is in huis, maar het forum maakt me wat in de war. Bij de een lukt de opgeklopte versie die bij de recepten staat wel, en bij de andere niet! Ik wil een chocobom maken van ganache vulling (dus opkloppen???????) en m dan overgieten met de vloeibare variant! Maar wat is het verschil tussen de ganachevulling en de chocomousse (makkelijke variant).Blijft de ganachevulling wel in de taart als je m gaat aansnijden?

Ik hoor graag even!
Dank jullie wel!

** Waarom wist ik niet eerder dat taarten zo leuk is, dan had ik er mijn beroep van gemaakt!! **

2

Re: verschil tussen ganache en chocomousse (makkelijke variant)

ganache : gelijke delen chocolade  en room. Je kan dit opkloppen en dan krijg je een soort chocolademousse, maar bij echte (ouderwetse) chocolademousse komen ook eieren en suiker aan te pas.
Als je ganache opklopt om in de taart te doen, blijft die gewoon zitten als je hem aansnijdt. Ganache over je taart gieten dan wordt die "hard". Niet keihard natuurlijk, maar gewoon een stevig laagje.

Tegen de stroom ingaan is de enige manier om bij de bron te komen