1

Onderwerp: De cake is niet luchtig genoeg, doe ik iets verkeerd??

Ik heb gisteren mijn eerste biscuitbodem gemaakt. Naar het recept van 1:1:1 ( 1 ei, 30 gr bloem, 30 gr suiker)
De smaak was op zich wel goed, maar ik vond de cake veel te "vast".
Niet luchtig genoeg.
Echt "cakerig".......en ietsjes taai.
Snapt iemand wat ik bedoel??
Ik zou het zo graag superluchtig willen hebben.
Weet je wel, zoals je een taartbodem bij de bakker haalt.
Ik heb  het idee dat ik het precies zo gedaan heb zoals het staat beschreven bij het recept, maar ik zal dan toch iets niet goed gedaan hebben??
Wie kan me helpen???
( het was overigens wel eeeeeerg leuk om te doen hoor!!)
Mijn dochter kwam vanavond supertrots op school  met haar kersttaart! hihi

2

Re: De cake is niet luchtig genoeg, doe ik iets verkeerd??

Hoe lang heb je gemixed?

3

Re: De cake is niet luchtig genoeg, doe ik iets verkeerd??

Dat probleem had ik eerst ook, toen 25 gram bloem en 5 gram maizene geprobeerd. Dat ging al beter. De laatste paar keer ipv bloem , Zelfrijzend bakmeel gebruikt. Dat werkt echt super goed!
:Y

Beter verwend dan verwaarloosd
       "Esmee 11-12-2007"

Re: De cake is niet luchtig genoeg, doe ik iets verkeerd??

ik had hier een tip gelezen van hald bloem half maizena.. zelf doe ik er ook nog bakpoeder bij.. werkt super goed!

5

Re: De cake is niet luchtig genoeg, doe ik iets verkeerd??

Carla....
Ik heb intussen wat zitten struinen op het forum, en het zou best kunnen dat ik tóch te kort heb gemixed!
Vond zelf dat ik écht lang heb gemixed, maar als ik lees dat je echt een minuut of 10 moet mixen......
Denk niet ik 10 minuten  heb gemixed.
Als je korter mixed krijg je dan ook een minder luchtig deeg???
Ik ga het ook zeker nog eens proberen met de overige tips van de maizena en het zelfrijzend bakmeel.
Bedankt allemaal voor de tips!! :thumb:
O ja....op hoeveel graden bakken jullie de bodem??
Ik heb een electrische oven. En ik lees zo verschrikkelijk veel verschillende temperaturen.

Re: De cake is niet luchtig genoeg, doe ik iets verkeerd??

Kijk anders even op mijn blog, daar staat een uitgebreide werkbeschrijving.
Hoe ben je nu te werk gegaan?? Waarmee heb je gemixt? Welke temperatuur en maat hadden je eitjes? Hoe heb je gespateld?

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

7

Re: De cake is niet luchtig genoeg, doe ik iets verkeerd??

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Kijk anders even op mijn blog, daar staat een uitgebreide werkbeschrijving.
Hoe ben je nu te werk gegaan?? Waarmee heb je gemixt? Welke temperatuur en maat hadden je eitjes? Hoe heb je gespateld?

Nog even een latertje....
Ik heb even heel vlug op je blog gekeken, en ga morgen jouw recept proberen!
Ik ga meteen heel stoer doen en ga voor de fijnste verhouding.  :)
Bedankt voor de tip!

8

Re: De cake is niet luchtig genoeg, doe ik iets verkeerd??

Suikertaartjes-Suuz schreef:

Kijk anders even op mijn blog, daar staat een uitgebreide werkbeschrijving.
Hoe ben je nu te werk gegaan?? Waarmee heb je gemixt? Welke temperatuur en maat hadden je eitjes? Hoe heb je gespateld?

Trouwens....
Prachtige blog hoor!!!
Ik ga er zeker nog eens een uitgebreid kijkje nemen.