1

Onderwerp: vraag zelf marsepein maken

Ik heb een vraag.
ik heb zelf marsepein gemaakt.
Dit ging prima maar ik vind de structuur van de marsepein erg korrelig.
Als of de amandelen niet fijn genoeg zijn gehakt. Toch heb ik met mijn keukenmachine behoorlijk lang gehakt.

Net nog wat amandelen fijn gemaakt. Toen eerst de rasp gebruikt en daarna nog met het mes fijner gehakt. Maar ook bij deze toch weer grovere korrels er in.

Is het zo dat als je marsepein zelf maakt de structuur altijd grover is dan gekochte marsepein?
of doe ik iets niet helemaal goed en hebben jullie tips voor mij.
Alvast bedankt voor evt reacties.
Grtz Gerrit de Vries.

Succes is een taart waarvan iedereen mee wil eten

2

Re: vraag zelf marsepein maken

En naar aanleiding van een ander topic over marsein.
De mijne is goed qua smaak, goed kneedbaar en geeft ook geen olie af.

Succes is een taart waarvan iedereen mee wil eten

3

Re: vraag zelf marsepein maken

Marsepein moet je niet malen of hakken in een machine maar wrijven met bv een vijzel