1

Onderwerp: Beslag biscuitdeeg half uur laten staan voordat het de oven in gaat?

Ik heb een nieuwe oven waar nu twee taarten tegelijk in kunnen, MAAR: in mijn mixer past geen beslag voor twee grote taarten. Kan ik de ene vorm alvast vullen en laten staan totdat de andere ook klaar is om de oven in te gaan? (max 25 minuten). Of zakt het dan te veel in?

2

Re: Beslag biscuitdeeg half uur laten staan voordat het de oven in gaat?

Ik heb het toevallig gisteren gedaan. Ik heb maar 1 oven en ik had 3 vormen. Ik heb wel alle beslag tegelijk gemaakt en eerst 1 vorm in de oven gedaan en pas daarna de andere 2. Ging prima!

Groetjes, Petra
Sinds kort ook een website: http://www.prettaart.webklik.nl

3

Re: Beslag biscuitdeeg half uur laten staan voordat het de oven in gaat?

Ik doe het vaker andersom. Meerdere blikken vullen en ze om en om in de oven zetten. Dan staan ze dus wel langer dan een half uut te wachten.
Ik merk wel dat die laatse dan iets minder hoog reist. Dus daar stop ik wat meer beslag in.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.