Re: wat te doen met 2 1/2 kilo oliebollenmix
Ik heb vandaag zo'n krentenbrood gebakken van oliebollenmix en het is heel erg lekker.
Ik heb er wel spijs in gedaan
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » wat te doen met 2 1/2 kilo oliebollenmix
Ik heb vandaag zo'n krentenbrood gebakken van oliebollenmix en het is heel erg lekker.
Ik heb er wel spijs in gedaan
Je kunt er ook beignets mee bakken, met appel, banaan of bv ananas. Dan dus geen rozijnen etc toevoegen. Ballen kun je ook maken met een ijsschep (deed mijn moeder altijd). Zij deed er ook altijd bier bij en dronk dan de rest van het flesje zelf leeg onder het bakken.
Succes met bakken.
De keuken zo koud mogelijk als je aan het bakken bent, vette damp slaat neer als het koud is.
Goede olie en heel belangrijk op de goede temperatuur.
Ik gebruik arachideolie olie (geen vloeibaar frituurvet) geen frituurpan maar een gewone jus/braadpan met een thermometer erbij. Als je een beetjes beslag in de olie laat vallen mag ie even naar de bodem zinken maar moet dan gelijk weer omhoog.
Idd pan met kokend water en azijn er naast en zachtjes door laten koken (wel regelmatig bij vullen)
Je kook plaat afdekken met alufolie.
Een goed vergiet met keukenpapier er in voor het uitlekken.
Een breinaald of saté prikker om te kijken of ze gaar zijn.
En voor na het bakken, poetsmiddel voor de keuken en een lekker douche schuimpje voor jezelf.
En als het kan de pan met olie buiten aflaten koelen, helpt tegen de stank, als het koud is zeven en terug in de fles, volgend jaar gebruiken bij het pannenkoeken bakken.
En invriezen kun je ze ook goed, lekker met warme chocomelk na een winterse wandeling.
Succes en veel plezier.
edit, ik maak het beslag in mijn grootste kom en doe het dan over in een geëmailleerde emmer die ik voor verwarmd heb met warm water, dan gaat de emmer afgedekt met een vochtige doek in de warme oven, deur op een klein kiertje.
Warme oven = voorverwarmd op de laagste temperatuur en daarna uitgeschakeld, dit doe ik zeker al 30 jaar op deze manier en ik heb al vele,vele emmers met oliebollen gebakken.
yup inderdaad in papendrecht
alweer 11 bijna 12 jaar
de schuur staat helaas vol dus dat wordt onder de parasol in de tuin
dat dacht ik al mijn man heeft er ook gewerkt haha wat is de wereld toch klein. mijn man werkte bij de poederafdeling. is nu ongeveer 3 jaar weg.
mijn man roept gelijk dat zal de vriendin van j.... wel zijn. ik dnek zelf dat ie wel gelijk heeft haha weet je of ie gelijk hebt als ik het zo neer zet?
---
nope geen gelijk is van D van de pasta afdeling.. hij had toen nog lang zwart haar... kijk anders even bij het topic foto's van je zelf daar staan ook foto's van hem (laatste pagina)
zeg maar dat hij altijd door tino wordt gegrepen danweet je man wel wie waarschijnlijk
Je kan er ook een broeder van bakken.. Mits je nog weet wat dat is..
nope ik weet netwat een broede is
maar wil (mits mn darmongemakken voorbij zijn ivm hygiene) in de cakepopmaker ze maken al heb ik nog geen how to gezien XD
driedubbel zucht
----
lukt het penny...
http://www.deoudnaut.nl/recept/Broeder.htm
Dit is de link. Je kan er zelf nog andere vruchtjes in doen.
Succes!
praat me er niet over ik wordt er gek van.. en dat met een gewone pc... andere fora heb ik dit probleem niet behalve hier
hoe t komt geen idee...
maar ik ga even snuffen in je link
-
hartige oliebollen met kaas en tomaat jummmmmmm
Ach 2 1/2 kilo is toch ook zo weg gebakken ?
En ik weet wat een broeder is .
Als je er appelflappen van wilt maken geen water/bier maar melk gebruiken, beslag voor appelflappen moet niet rijzen.Anders kleeft het niet aan de appelschijf.
En je moet ze het laatste bakken ivm restjes in de olie.
Heb een paar jaar terug ook gebakken..... wij waren twee emmers beslag verder voor we een bodempje oliebollen in de schaal kregen die bleven liggen
de lekkerste oliebollen zijn degene zo de pan....2 1/5 is aan het einde van de dag wel op joh
gewoon lekker buiten gaan staan oude jas aan en bakken...een borreltje voor (of moet ik zeggen tegen) de kou...
heerlijk
nope geen gelijk is van D van de pasta afdeling.. hij had toen nog lang zwart haar... kijk anders even bij het topic foto's van je zelf daar staan ook foto's van hem (laatste pagina)
zeg maar dat hij altijd door tino wordt gegrepen danweet je man wel wie waarschijnlijk
haha ja hij weet het nu hoor. toevallig he
Ach 2 1/2 kilo is toch ook zo weg gebakken
IK heb al 3 kilo gebakken en ik moet nog 2 kilo plus nog appelbeignets.
En dat gaat allemaal op
pennyroyaltea schreef:nope geen gelijk is van D van de pasta afdeling.. hij had toen nog lang zwart haar... kijk anders even bij het topic foto's van je zelf daar staan ook foto's van hem (laatste pagina)
zeg maar dat hij altijd door tino wordt gegrepen danweet je man wel wie waarschijnlijk
haha ja hij weet het nu hoor. toevallig he
nu is D heel nieuwschierig wie je man is
--
jolanda80 schreef:pennyroyaltea schreef:nope geen gelijk is van D van de pasta afdeling.. hij had toen nog lang zwart haar... kijk anders even bij het topic foto's van je zelf daar staan ook foto's van hem (laatste pagina)
zeg maar dat hij altijd door tino wordt gegrepen danweet je man wel wie waarschijnlijk
haha ja hij weet het nu hoor. toevallig he
nu is D heel nieuwschierig wie je man is
hij werkte op de poeder. hij zat in de ploeg van richard. is inmiddels al een paar jaar weg toen de robot voor het stapel zou komen moest ie eruit. weet ie het al? zijn naam begint met een j woonde net over de brug van papendrecht. anders stuur ik je ff een prive berichtje
stuur maar een berichtje D kennende zal hij zn hoofd erop breken XD
overigens wonen D's ouders ook net over de brug heen vlakbij domino's
stuur maar een berichtje D kennende zal hij zn hoofd erop breken XD
Is het jullie gelukt met de oliebollen mix, alles opgekregen ?
En de anderen ook allemaal lekkere oliebollen gehad ?
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Bakken & Vullen » wat te doen met 2 1/2 kilo oliebollenmix
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.