Re: fondant wordt zacht, cups van cc laten los: wie helpt me?
DebbyDaniel schreef:Taartdoos werkt inderdaad heel fijn.
Ik heb hier ooit een tip gelezen om cupcakes na 'platmaken' op hun koppie af te laten koelen. Dat werkt bij mij als een tierelier. Ook bij 'goedkope' papiertjes (die van de Xenos bijvoorbeeld - ik heb ook Oetker papiertjes gehad die loslieten
).
Sinds deze tip heb ik geen last meer gehad van loslatende papiertjes.
Hmmm, dus toch steeds die taartdoos van karton.....
hoe lang laat je ze dan afkoelen?
En bedoel je met plat maken na het bakken ff een glazen snijplank erop leggen?
Ik leg een paar minuutjes (2/3 of zo) een snijplak erop en dan gaan ze op hun koppie. Afkoelen duurt hooguit een half uurtje (en volgens mij nog niet eens zo lang. Dan ga ik decoreren en gaan ze de doos in.
Ik leg wel altijd een bakpapiertje tussen snijplank en cupcakes (en ook als ze op hun koppie liggen) omdat ze anders soms vastplakken.