1

Onderwerp: biscuit zakt..

Pff.. als ik biscuit mix koop is er niets aan de hand komt mooi om hoog en is luchtig..

Als ik de mix zelf maak dus 1ei 30gr suiker en 30gr bloem..

Komt ie niet goed omhoog en is toch iets zwaarder..
En hij smaakt veel meer naar ei dan normaal..

Help wat doe ik nou toch fout?
Ik mix de eieren en de suiker min 10 minuten tot dat hij heel licht geel id en dik en luchtig.. dan spatel ik de bloem erdoor heen( of ik mix het op de laagste stand).. maar nee hoor er gebeurt niets goeds...

Re: biscuit zakt..

Als je biscuit zelf maakt, smaakt ie sowieso meer naar ei. Eventueel kun je wat vanillesuiker oid toevoegen.
Mixen, ook al is het op de laagste stand, is funest dus dat moet je echt nooit doen. Waarschijnlijk ligt het in dit geval aan het spatelen.
Kijk anders even op mijn blog, daar staat e.e.a. uitgelegd :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

Re: biscuit zakt..

oke nou van de week (of morgen) nog maar is proberen maar dan spatelend haha en als ik vanillesuiker erin doe moet ik dat dan bij de gewone suiker weglaten ?

Re: biscuit zakt..

Dat hangt ervan af hoeveel je erin wil doen :)

"Het geluk in uw leven hangt af van de aard uwer gedachten."
https://www.facebook.com/Suikertaartjes.Suuz http://suikertaartjes-wavy-taart.blogspot.com/

5

Re: biscuit zakt..

ik gebruik altijd het recept van de basisbiscuit zoals het recept hier op de site:

5 eieren
150 gr. suiker
125 gr. bloem
25 gr. maizena
zakje vanillesuiker
zout

Er staat dat dit voldoende is voor een vorm van 26 cm, maar ik gebruik altijd iets meer. Bij 26 cm gebruik ik de hoeveelheden passend bij 6 eieren.

Verder is het vooral op de hoogste stand mixen,mixen,mixen.
Ik voeg het bloem/maizena gedeelt stukje voor stukje toe en spatel het heel kort door.
En om eerlijk te zijn klop ik aan het eind wel altijd heel kort op de laagste stand, om alles goed te mixen. Het zakt dan wat in, maar daarom dus iets meer ingredienten.

Begrijp je het nog? haha blijft lastig een goede werkomschrijving te geven!

Re: biscuit zakt..

Ik snap het! Ik ga het op jou manier proberen !