Adrienne schreef:Heb je je 10 eieren in 1 keer gemixed? voor veel mixers is dat te veel - dan komt de garde er niet meer bovenuit. Beter resultaat krijg je door in 2 x de hoeveelheid te nemen. En inderdaad, 30x30 is mega-groot, dus 10 eieren is al op het randje. Had je je eitjes afgewogen of gewoon tot 10 geteld?
Ik klop alles altijd in 1 keer ja. De tweede poging met 13 (!) eieren dus, was dus inderdaad net op het randje van de kom! De substantie was wel net als altijd van goede kwaliteit.
Ik heb uiteindelijk 900 gr biscuit gedaan, 13 eieren (-M-, niet gewogen, gewoon tot 13 geteld
) en 90 gr water. Toch is hij uiteindelijk niet naar het zin. Hij was niet helemaal gaar, een klein stukje in het midden van de taart (kwam ik achter toen ik hem net in drieën sneed) was harder dan de rest, niet goed gaar dus. Dat heb ik eruit gepulkt en van de taart die mislukt was, heb ik het gat mee gevuld, ook opgelost. De randen zijn wat droog, misschien toch de temperatuur van de oven iets hoger? Of zo'n hulpstuk in het midden zetten, daar hoor ik ook wel goede verhalen over.
Ik ga twee lagen maken. De onderste laag 30cm x 30cm en de tweede laag 25cm x 25cm. Een verjaardagstaart voor mijn vader, wordt 65 zondag. Ben benieuwd!! Is mijn eerste stapeltaart! Nou ik ga nog even bij de 'how to stapel' kijken :-)