Onderwerp: graag tips over slagroomvulling

Ik heb een taartopdracht en die mag gewoon met slagroom zoals de slagroom van slagroomgebak.gebruiken jullie dan de aangevette slagroom van de recepten of wat anders.wil graag jullie mening,ook om te voorkomen dat de slagroom er tussen weg gaat wandelen.wil graag jullie mening
groetjes een nog beginneling die een eerste taartopdracht heeft
henriet

2 Laatst bewerkt door Jeje (14-12-2011 21:26)

Re: graag tips over slagroomvulling

Ik gebruik slagroom met klopfix, opgeklopt met een zakje vanillesuiker.

What doesn't kill you, makes you stronger

3

Re: graag tips over slagroomvulling

Ja als je slagroom klopt gewoon klopfix erin.
Maar ik weet niet of je de taart gaat bekleden met fondant of marsepein.
Als je dat wel wilt, houd er dan rekening mee dat je dit niet in aanraking laat komen met de slagroom anders smelt je fondant/marsepein.
Alles waar vocht inzit laat fondant smelten = suiker he!
Maak dijkjes met botercreme langs je vulling dan is het veilig en boven op de taart, op de fondant, eerst rondje botercreme en daarop toef slagroom.
Succes.

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

4 Laatst bewerkt door rorico (14-12-2011 21:44)

Re: graag tips over slagroomvulling

ikzelf doe per 1 bekertje slagroom 250ml + 1,5zakje vanille stijfkloppen met 1 zakje klopfix. klop het ook flink stijf.
en door vanillesuiker te gebruiken hoef je er geen 2of 3 eetlepels gewone suiker in te gebruiken.

gaat hartstikke goed! en heb toen complimenten over de slagroomvulling gekregen. dun laagje jam had ik eronder en idd een dijkje bc eromheen.

Je kunt alleen tijd verspillen,als je vergeet ervan te genieten