1

Onderwerp: ganache met witte chocolade

Ik lees echt zoveel verschillende manieren voor het werken met ganache en ik wil graag eentje maken voor bekleden en vullen met witte chocolade.

Moet er nu wel of geen boter is en is deze how to goed hiervoor
http://www.meel-suiker.nl/howto_afsmerenmetganache.html

2

Re: ganache met witte chocolade

in dit recept gebruiken ze idd boter....ik heb het nog niet op die manier gemaakt, ik gebruikte het recept wat hier op de site staat en daar zit geen boter in. Of deze how to ook goed is witte chocolade.....dat weet ik niet, hier op de site gebruik je dan andere verhoudingen....

http://www.deleukstetaarten.nl/recept/3 … deganache/

groetjes cicindy......een enthousiaste beginneling

3

Re: ganache met witte chocolade

Ik maak witte ganache altijd volgens het recept/de methode van Michelle. Zie op youtube inspiredbymichelle.

http://www.youtube.com/watch?v=qFtm8q4m4Bk

Zij gebruikt deze voor zowel vullen als afsmeren. Meestal gebruik ik hem alleen voor afsmeren, maar ik heb er ook al een keer mee gevuld en dat was ook erg lekker.

--------------------------------------------------------
Wie ben ik om aan mezelf te twijfelen. (Loesje)

4

Re: ganache met witte chocolade

Ik gebruik ook die van Michelle, dat is zonder boter en werkt geweldig!

Ik droom zelfs over taart!

5

Re: ganache met witte chocolade

Ik heb hem gemaakt met 300 witte chocolade en 125 gram slagroom gedaan en dat is goed gegaan, ik moet alleen nog wat beter leren afsmeren. En het fondant gad wat dikker moeten zijn, nu schuurde het een beetje.