1

Onderwerp: Vullen en afsmeren?

Hoi, ik ben nieuw hier en weet nog helemaal niks van taarten bakken.
Zaterdag wordt mijn dochtertje 4 en ik wil graag een roze taart voor haar maken. Ik heb de lat nog niet te hoog gelegd en een eetbare prinsessenafbeelding besteld om er op te leggen.
Wel wil ik de taart graag bekleden met roze fondant en vullen met botercreme en jam.
Nou wil ik vandaag alvast de taart gaan bakken om 'm morgen te bekleden.
Kan ik 'm ook al vandaag vullen en afsmeren, of is het beter om dat ook pas morgen te doen? Ik heb het morgen namelijk nogal druk en wil dus het meeste werk vandaag al doen.
Wat zijn jullie tips?
Groeten Mirthe

2

Re: Vullen en afsmeren?

Als de taart afgekoeld is, kan je vandaag ook al beginnen, hoor!
Succes met je eerste taart!

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja

3

Re: Vullen en afsmeren?

Bedankt voor je snelle antwoord. De eerste cake staat nu in de oven.
Hoe kan ik 'm het beste bewaren na het vullen en afsmeren?
Kan de fondant er ook al op vandaag? Hoe bewaar ik 'm dan het beste?

4

Re: Vullen en afsmeren?

Mirthe81 schreef:

Bedankt voor je snelle antwoord. De eerste cake staat nu in de oven.
Hoe kan ik 'm het beste bewaren na het vullen en afsmeren?
Kan de fondant er ook al op vandaag? Hoe bewaar ik 'm dan het beste?

bewaren in de koelkast in een taartdoos!

5

Re: Vullen en afsmeren?

Ik heb geen taartdoos. Nog andere suggesties?
Blijft de taart tot zaterdag goed als k er vanavond al jam en botercreme in doe?
De cake is op zich wl goed gelukt alleen erg laag. Ik heb er dus twee gebakken om een laag extra te kunnen krijgen.
Doen jullie dit ook wel eens zo?

6

Re: Vullen en afsmeren?

Ja, heb ik met oud en nieuw gedaan, aangezien die taart ook niet echt hoog werd.
Toen ik de tweede maakte, heb ik er een beetje cacaopoeder doorheen gedaan, had toen een wit-bruin-witte taart!

Je taart blijft wel tot zaterdag goed.
Als je geen taartdoos hebt, kan je het ook bijv. op een plank zetten met een pan ofzo eroverheen, zolang de randjes maar niet geraakt worden en dan in de koelkast of andere koele plek.

If you're lucky enough to be different, don't ever change!
Groetjes, Katja