1

Onderwerp: Witte fondant met bruine botercreme?

Hoihoi,

hoe gevoelig is witte fondant of marsepein voor bruine botercreme? Zie je dat erg erdoorheen? Ben nl bang van wel.
Hoor graag jullie ervaringen.

Groetjes,
Astrid

2

Re: Witte fondant met bruine botercreme?

Wat bedoel je met bruine botercrème?
Als je witte fondant of marsepein niet té dun rolt, zie je er niks door. Alternatief is ganache van witte chocolade, persoonlijk mijn favoriet om af te smeren.

Een dag zonder iets nieuws geleerd te hebben, is een dag niet geleefd!
Brengen jullie ook eens een bezoekje aan mijn blogspot: www.cakechiqueboutique.blogspot.com

3

Re: Witte fondant met bruine botercreme?

Ik gebruik juist expres bruine botercreme (gewoon een flinke lik (pure) chocopasta door de 1:1 afsmeercreme) bij witte fondant, zodat het biscuit niet doorschijnt  :Y .

Laat de moed niet zakken!
Met een appel en een ei kun je al bijna een taart bakken!!

4

Re: Witte fondant met bruine botercreme?

ok, dan ga ik dat doen :)
De vorige keer heb ik er witte chocoladebotercreme onder gedaan, waardoor de witte fondant (het werd een iglo) ook echt mooi wit bleef. Ben nu een beetje bang datie vlekkerig wordt.
Ik gebruik caramel spul van Duncan Hines. heeft eenzelfde structuur als botercreme. vandaar dat ik het bruine botercreme noem :)

Groetjes,
Astrid

5

Re: Witte fondant met bruine botercreme?

Sonj@ schreef:

Ik gebruik juist expres bruine botercreme (gewoon een flinke lik (pure) chocopasta door de 1:1 afsmeercreme) bij witte fondant, zodat het biscuit niet doorschijnt  :Y .

Ik heb dat nog nooit aangedurfd, al heb ik het vaker gelezen hier...... dikke/dunne laag en niet doorschijnen?

Hmmmm, misschien toch eens proberen.....  :s  :Y

6

Re: Witte fondant met bruine botercreme?

annick67 schreef:
Sonj@ schreef:

Ik gebruik juist expres bruine botercreme (gewoon een flinke lik (pure) chocopasta door de 1:1 afsmeercreme) bij witte fondant, zodat het biscuit niet doorschijnt  :Y .

Ik heb dat nog nooit aangedurfd, al heb ik het vaker gelezen hier...... dikke/dunne laag en niet doorschijnen?

Hmmmm, misschien toch eens proberen.....  :s  :Y

als je botercreme dezelfde kleur heeft als je biscuit dan hoef je niet dik af te smeren om een egaal effect te krijgen. Of inderdaad met ganache afsmeren maar dat vind ik persoonlijk niet bij elke smaak passen. Kleur de botercreme trouwens ook niet met pasta maar met kleurstof.

je kan best 3 keer vallen, als je maar 4 keer opstaat

7

Re: Witte fondant met bruine botercreme?

Het ging mij om witte fondant en dan de kleur ganache/crème eronder zodat niks doorschijnt, dus niet om het egaal/niet egaal (dat is het probleem niet, dat lukt best goed vind ik :D).... ;)

Want, moet ik eerlijk zeggen, als ik met 1:1 botercrème afsmeer (dik/dun maakt dan bar weinig uit ;)), vind ik het regelmatig (teveel) doorschijnen..... :o

8

Re: Witte fondant met bruine botercreme?

Ik bedoelde met dat egaal ook eigenlijk meer dat het niet doorschijnt dat de kleur egaal is zeg maar. (snappie hem nog) Sorry ben niet zo heel goed in mijn gedachtes neer te typen ik klets wel aan 1 stuk door maar typen dat is toch anders :Y  ;)  :o

je kan best 3 keer vallen, als je maar 4 keer opstaat

9 Laatst bewerkt door annick67 (27-11-2011 20:12)

Re: Witte fondant met bruine botercreme?

marijetje schreef:

Ik bedoelde met dat egaal ook eigenlijk meer dat het niet doorschijnt dat de kleur egaal is zeg maar. (snappie hem nog) Sorry ben niet zo heel goed in mijn gedachtes neer te typen ik klets wel aan 1 stuk door maar typen dat is toch anders :Y  ;)  :o

:lol:  (Snap t nog niet goed.....   :+ )

10

Re: Witte fondant met bruine botercreme?

ahzo. Ik ga vandaag mijn cake bekleden. Voor de zekerheid ga ik toch maar voor witte chocoladebotercreme, aangezien het een wit konijn wordt, en ik hoop datie ook echt wit zal zijn :)

Groetjes,
Astrid