1

Onderwerp: hoe kan dit

Hallo allemaal,

kan iemand me mss helpen.

Ik heb gisteren een ronde biscuit gebakken, maar hij werd maar niet gaar van binnen....na 35 minuten was het nog week.

Had 240gram biscuitmix gebruikt
        4 eieren
        25 ml water
kan dit komen omdat ik ipv 190 gram ei 200 gram ei heb gebruikt (4 eieren)

ik hoor het graag
mvg juudje

Re: hoe kan dit

op welke temp heb je gebakken?

Groetjes Natasja!

3

Re: hoe kan dit

eerst op 175 graden, maar omdat hij snel bruin werd heb ik dat wat verlaagd op ca 160 graden

Re: hoe kan dit

Ik zal je vertellen hoe ik het doe.

ik bak met 20 cm ongeveer 10 mi op 140, dan 10 min op 150 en 15 min op 160.. soms moet hij nog even wat langer, dat doe ik per 5 min.

Groetjes Natasja!

5

Re: hoe kan dit

En houd even in de gaten dat als je met hete lucht bakt de temperaturen 20 graden lager moeten als met een gewone oven.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

6

Re: hoe kan dit

bedankt voor de tip, zal het vanmiddag gaan uitproberen.

greetz juudje

7

Re: hoe kan dit

Mijn 20 cm gaat 45 min de heteluchtoven in op 150 gr constant..

8

Re: hoe kan dit

Hoi, Ik bak mijn biscuit altijd op 190 graden en ongeveer 40 min. zijn ze wel zo'n 8 cm hoog.

Het Taartmoment - eetbare kunst met een persoonlijke touch.
Website - Facebook

9

Re: hoe kan dit

En ik bak 20 cm op 175 graden en na 30/35 minuten probeer ik of hij terug veert.Zo niet, dan doe ik hem 5 min. langer.
Ik bak dan niet met de hetelucht oven.
Ik laat ook nooit mijn temperatuur oplopen.Tot nu toe lukken ze altijd.

Zeg wat je meent en meen wat je zegt!