126

Re: [HOW TO] Macarons

Reuze benieuwd naar het resultaat.
Ze zullen vast lekker zijn.

127 Laatst bewerkt door Em (19-03-2012 06:43)

Re: [HOW TO] Macarons

Even een update. Mijn mislukte macarons smaakten wel goed, maar zagen er NIET uit  :D  Ze waren goed gaar, maar geen harde/knapperige buitenkant. Volgende keer rijp ik de eieren 24 uur buiten de koelkast, want volgens mij is er iets misgegaan in de magnetron. Tijdens het bakken rook ik ook een sterke ei-lucht.

De korreltjes in het beslag komen volgens mij door het amandelmeel. Ik had kant-en-klaar meel gekocht, en gezeefd, en het zag er redelijk 'smooth' uit, maar blijkbaar moet het volgende keer toch nog even in de keukenmachine. En zoals ik al zei, ik kreeg het beslag met geen mogelijkheid dunner. Ik bleef maar spatelen, maar het bleef dik.

Maar ze smaakten dus wel goed. Beetje klef/plakkerig van binnen, maar helaas ook zacht van buiten. Op naar de volgende poging.

https://lh6.googleusercontent.com/-uvq_HoAGS80/T2bFerEl7qI/AAAAAAAADKo/BTb1hwRD-ow/s640/IMG_0384.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-s_gf-brwFhM/T2bFjDOL7zI/AAAAAAAADK4/rjbyu7vi6VE/s640/IMG_0385.JPG

https://lh6.googleusercontent.com/-zxadA7w_lp8/T2bFgc6WARI/AAAAAAAADKw/GJEJwE6Y5-w/s640/IMG_0386.JPG

https://lh3.googleusercontent.com/-fBlvID1w0B4/T2bGGcoTD6I/AAAAAAAADLA/4BkD_9xcppE/s640/IMG_0387.JPG

128

Re: [HOW TO] Macarons

ik ben ze ook aan het maken
ze lijken me erg lekker

ze staan nu te drogen

http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZAJJAGAV-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-WHO8HNKY-D.jpg

ik heb fucsia rose kleurstof en patidess aardbei erdoor gedaan
ben benieuwd hoeveel rose er na het bakken overblijft.

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

129

Re: [HOW TO] Macarons

spidygirl schreef:

ik ben ze ook aan het maken
ze lijken me erg lekker

ze staan nu te drogen

http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZAJJAGAV-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-WHO8HNKY-D.jpg

ik heb fucsia rose kleurstof en patidess aardbei erdoor gedaan
ben benieuwd hoeveel rose er na het bakken overblijft.


na het bakken , scheuren in het schuim... misschien nog lagere temp.bakken
de smaak was absoluut fantastisch lekker!
helaas was de kleur rose aan de buitenkant weg , dus meer kleurstof de volgende keer

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

130

Re: [HOW TO] Macarons

dit is het geworden:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-QZMZNVZW-D.jpg

het rose is dus oranje bruin geworenden, scheuren ,
nog niet perfect dus
heb je nog tips? dan hoor ik ze graag!

denk dat er wel veel meer kleustof in moet
naar de groene creme moet je maar niet kijken ( die had ik van gister over van de lente cupcakes)

1 ding is zeker:    ze zijn verrukkelijk lekker!

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

131

Re: [HOW TO] Macarons

Ja ik heb ze ook gemaakt en helemaal gelukt!! Wat een TOP recept is dit zeg! Zijn nog steeds niet mislukt (ff afkloppen... hihi)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-RVABUH6A-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZXA4WUJX-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-HOXCNENV-D.jpg

132

Re: [HOW TO] Macarons

gister nogmaar een keer gemaakt ( 3e poging) en ja hoor het uiterlijk is helemaal naar wens:

http://www.mijnalbum.nl/Foto-NRQZPKQW-D.jpg

maar nu heb ik onder de vlakke bovenkant lucht , hoort dat?
http://www.mijnalbum.nl/Foto-B7OKNXYW-D.jpg

groetjes claudia

wil je meer van mijn creaties zien?  neem dan eens een kijkje op facebook:   https://www.facebook.com/dezoetesensatie

133

Re: [HOW TO] Macarons

Tweede poging. Dit keer de suiker en amandel meel eerst door de keukenmachine gehaald. Ook heb ik het eiwit buiten de koelkast gerijpt (>24 uur). Het beslag werd nu wel dun, en de macarons vloeiden mooi uit op de bakplaat. De bovenkant is wel erg dun, en breekt/deukt snel. Hoort dit? Ze smaken goed, zacht van binnen. Yummie. Voor herhaling vatbaar. Alleen jammer dat ze zo snel op zijn. Bedankt voor het recept!  :Y

https://lh4.googleusercontent.com/-zmr6PSud3xo/T27c1r0vxnI/AAAAAAAADLg/EADkBQMs-FU/s640/IMG_0398.JPG

134

Re: [HOW TO] Macarons

dat ziet er lekker uit :P

135 Laatst bewerkt door JPS (27-03-2012 10:38)

Re: [HOW TO] Macarons

Vanavond de eerste poging gewaagd en voor een eerste keer ben ik niet ontevreden :D .
Ik had ze eerst gespoten op een bakpapier met sjabloon eronder van een hema macarons startpakket.
Helaas stonden ze daarop te dicht op elkaar
Alles er weer afgeschraapt en op een nieuw papier uit het handje gespoten.
Bedankt voor het recept :)

net gespoten
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-3IJYBYQ7.jpg

in de oven na 10 min
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-QAOQ6BA3.jpg

klaar na 20 min op 140 en 10 min op 130 graden
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-KVCIS3EI.jpg

Onderkant was mooi dicht.

Edit update: ze blijken wel beetje hol te zijn en iets plakkerig aan de kiezen. Wel errug lekker hoor en dan heb ik ze nog niet eens gevulld
De volgende keer laat ik het eiwit rijpen en bak ik ze iets korter

gr,
John

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

136

Re: [HOW TO] Macarons

Ze zien er heel erg goed uit!
Ik denk dat het normaal is dat ze iets plakken aan de kiezen.
Het is me nogal geen suiker dat er in zit.  :D

137

Re: [HOW TO] Macarons

waar zou ik hazelnootpoeder kunnen kopen?  Ik houd niet zo van amandelen. Heb hier ook nog hazelnootlikeurtje staan...lekker door de mbc en ze daar mee vullen!

'Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt'

138

Re: [HOW TO] Macarons

Aha kelly heeft Frangelico o.i.d. staan, lekkerrrr :P
Heb ik gisteren ook nog naar gezocht maar bij de gall en de mitra beide net niet op voorraad :(

Hazelnotenpoeder zou je zelf ook kunnen maken door hazelnoten te vermalen tot poeder
Met z'n staafmixer met hakmolentje eronder moet dat best lukken

Gr,
John

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

139

Re: [HOW TO] Macarons

@John, nou het is geen echte likeur :p het is van Douwe egberts zonder alcohol :P

hmm ik heb geen super goede staafmixer. Misschien toch maar op zoek naar amandelpoeder

'Het leven is wat je gebeurt, terwijl je andere plannen maakt'

140 Laatst bewerkt door JPS (30-03-2012 10:21)

Re: [HOW TO] Macarons

Net een tweede lading gemaakt, nou ja, plaat 1 staat te bakken.
Het amandelmeel in staafmixding gedaan maar maakt niet zo heel veel uit.
Toen ik klaar was las ik dat je er dan ook wat van de peodersuiker bij moest doen, te laat.

Ze zien er voorlopig al weer lekker en goed uit, al is het mooi cirkeltjes spuiten toch echt een hele kunst
Het lijkt wel of de vorige ronder waren maar kan nog meevallen.
Je moet er wel even voor uittrekken maar dan heb je ook wat.
Ik heb nu 3x de standaard hoeveelheid genomen dus bijna 2 platen vol.

Gr,
John

Update:
Van de 64 helften zijn er maar een stuk of 6 niet mooi rond geworden.
Ze hebben nu geen last van holle ruimtes meer, zal misschien komen door gerijpt eiwit.

Het enige wat ik nog niet helemaal begrijp is dat mijn voetjes iets breder zijn dan het boverste gedeelte.
Iemand enig idee hoe je dat voorkomt? Ze hebben een uur gerust na het opspuiten, misschien toch korter laten rusten?
De bovenkant is bij mij in minder dan een half uur nl al droog.

Ik heb ook een beetje gespeeld met de temperatuur
1e plaat op 140 en 2e op 150 graden gezet maar lijkt alleen effect te hebben op de hoogte van de macarons. Die van 140 graden werden iets hoger.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

141

Re: [HOW TO] Macarons

@kelly,
Bij natuurwinkels verkopen ze het ook, wel relatief duur maar je hebt er ook weer niet zoveel voor nodig.
Het schijnt bij turkse toko's ook te koop te zijn maar ik heb het daar na veel zoeken nog niet gevonden.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

142

Re: [HOW TO] Macarons

Ik wil ook macarons gaan maken maar ik vraag me af welke tip jullie gebruiken om ze op het bakpapier te spuiten. Is dat een wilton tip?

143

Re: [HOW TO] Macarons

Ik heb een macarons starterskit van de hema gekocht,
Daar zit een spuitmondje bij met ik gok een rond 8 mm gat.
Er zitten ook een paar stevige spuitzakken bij die je best een paar keer kunt gebruiken.
-het vel met rondjes kun je beter niet gebruiken.
Ik heb rondjes op een paar a4tjes afgedrukt met meer tussenruimte, gewoon met excel gemaakt.
Er passen dan 40 helften kwijt op een plaat (90 cm oven)

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

144

Re: [HOW TO] Macarons

JPS schreef:

Ik heb een macarons starterskit van de hema gekocht,
Daar zit een spuitmondje bij met ik gok een rond 8 mm gat.
Er zitten ook een paar stevige spuitzakken bij die je best een paar keer kunt gebruiken.
-het vel met rondjes kun je beter niet gebruiken.
Ik heb rondjes op een paar a4tjes afgedrukt met meer tussenruimte, gewoon met excel gemaakt.
Er passen dan 40 helften kwijt op een plaat (90 cm oven)

Bedankt voor je reactie. Ik ga snel naar de hema.

145 Laatst bewerkt door JPS (01-04-2012 00:18)

Re: [HOW TO] Macarons

oke 2e poging gereed
zoals ze uit de oven kwamen
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-XP6PHNG8.jpg
en nog een foto van de gevulde macarons van mijn 2e poging
http://www.mijnalbum.nl/GroteFoto-YRF48BTU.jpg

Gevuld met mbc met echte frambozen erdoorheen, met mbc gemengd met zelfgemaakte lemon curd, en mbc met sinaasappelsmaakje

Helaas had ik geen gele kleurstof om de sinaasappel en lemon curd te kleuren.

het kattekopje was een probeersel maar niet echt goed gelukt en kostte veel te veel moeite

misschien dat meentje eens zou willen vertellen hoe ze dat gedaan heeft

Groetjes
John

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

146

Re: [HOW TO] Macarons

@JPS,
Zien er mooi uit zeg, felle kleuren.
In dit toppic legt Meentje uit hoe ze die oren maakt:
http://www.deleukstetaarten.nl/forum/vi … ?id=167859 het gaat om het 49e berichtje.
Ja ja, ik heb alles gelezen over macarons. Nu nog maken ;)

147

Re: [HOW TO] Macarons

Bedankt voor de tip Pucca :thumb:
En suc6 met jouw eerste poging.
Wel laten zien he?

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

148

Re: [HOW TO] Macarons

gwndanielle schreef:

Ja ik heb ze ook gemaakt en helemaal gelukt!! Wat een TOP recept is dit zeg! Zijn nog steeds niet mislukt (ff afkloppen... hihi)

http://www.mijnalbum.nl/Foto-RVABUH6A-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-ZXA4WUJX-D.jpg

http://www.mijnalbum.nl/Foto-HOXCNENV-D.jpg

Welke kleurtof gebruik je? Ze zijn zo mooi fel van kleur.

149

Re: [HOW TO] Macarons

Lilium: ik heb electric pink van americolor gebruikt!

150

Re: [HOW TO] Macarons

gwndanielle schreef:

Lilium: ik heb electric pink van americolor gebruikt!

Ooh daarvan heb ik een hele collectie liggen. Ik wist niet dat je met die gels macarons kon maken. Hoor altijd zeggen dat je best poeder gebruikt ?