1

Onderwerp: invriezen of niet.

Ben nu met een taart bezig. Gister biscuit gebakken. Ga hem nu vullen met lemoncurd en luchtig toetje van Mona.
Zondag hebben we de taart nodig, zou ik hem gewoon koel bewaren (koude garage) of zou ik hem invriezen?
Ga hem ook licht tremperen om uitdrogen te voorkomen.
Tips zeer welkom :Y

2

Re: invriezen of niet.

Gewoon in de koelkast, had diezelfde tijdspanne met mijn cars taartje en die was heerlijk.  :)

3

Re: invriezen of niet.

kan best in de koelkast. Ik neem dat ie (grotendeels) op gaat zondag..?

4

Re: invriezen of niet.

Ik zou hem ook in de koelkast doen. De koele garage zou voor mij alleen optie zijn as daar de temp echt op koelkast temp is (dus onder 7 graden0. Door het mona toetje is het echt een koelkast taart.

Groetjes, Ilonka
Leven en laten leven, maar geniet van elke dag.

5

Re: invriezen of niet.

Ik zou in dit geval ook de koelkast doen.
Het schijnt dat je taart goed kunt invriezen, dat kan tot zo'n 3 maanden.
Ik bak wel altijd mijn kapsels wat eerder, die vries ik in. Als je ze na het bakken direct gebruikt zijn ze zo vers dat ze met het in lagen snijden soms al kapotgaan. Na het in vriezen gaat het een stuk beter.
Maar dat is mijn ervaring....