1

Onderwerp: Overgieten met ganache?

Hey,

Op het programma voor volgende maand staat onder andere onze huwelijkstaart.
Hij moet bruin met oranje bloemen worden. Ik smeer af met ganache. Maar aangezien hij toch bruin moet worden vroeg ik me af of ik ze niet kan overgieten met ganache? Ik zie regelmatig zo'n taart bij de bakker staan.
Maar kan je ze dan nog wel 'makkelijk' stapelen? En hoe krijg je die mooie glanzende ganache?
Ervaringen en tips zijn welkom  :Y

Groetjes!

2 Laatst bewerkt door saskiahuisman (18-11-2011 06:56)

Re: Overgieten met ganache?

Hoi,

Ganache maak je zo:Ganache is heel makkelijk zelf te maken en smaakt erg lekker in je taart. Je kunt het ook over je (marsepeinen) taart gieten en dan zo op laten drogen, daarna wel in de koelkast bewaren. Heel erg lekker! Denk er dan wel om dat je een heel dun laagje marsepein gebruikt, en de marsepein kan dan ongekleurd worden gebruikt, er gaat immers ganache overheen. Dus je ziet het toch niet. Wat wel leuk is dan, is om je biscuitlaag een kleurtje te geven: gooi een paar druppels kleurstof door je beslag (moscovisch deeg) en mix dit op de gebruikelijke manier. Hierdoor krijgt je taartkapsel een vrolijk kleurtje.

    Voor een glanslaag over je taart: 1 deel slagroom en 3 delen witte chocolade, eventueel kun je met een cornetje met bruine chocolade een leuk figuurtje op je taart spuiten.
    Voor een lichte vulling: 1 deel slagroom en 1 deel chocolade: Slagroom verwarmen in een pan, als het kookt van de warmtebron afhalen. Daarna de callets (bijv. van Callebout) toevoegen en alles goed doorroeren. Dit mengsel heet ganache. Als het nog warm is, over je taart gieten en kun je dit met een paletmes glad strijken, zodat er geen bobbels ontstaan.
Je kunt ze dan nog prima stapelen, maar ik zou wel voordat de ganache hard is de gaatjes erin maken. Als de ganache is opgedroogd, kan het breken als je er dan gaatjes in maakt.