Onderwerp: Who loves a good mistery...?
Vandaag Evelien haar recept voor het eerst geprobeerd, voor 3L vorminhoud heb ik 6 eieren, 180gr zelfrijzende bloem en 180gr fijne suiker gebruikt (ben het snuifje zout vergeten...). De suiker en eieren gedurende 10min. laten mixen met garde, dan de bloem ertussen gedaan met schepper, het beslag zag er perfect heel licht geel uit, beetje als opgeklopte room. Dan 10min op 140°C, 10min op 160°C en dan nog eens 20min op 180°C.
De biscuit was goed gelukt, smaak was super, maar de biscuit was niet opgekomen... Ik vermeld erbij dat ik een combi microgolfoven gebruik, maw hetelucht... Toen ik de temperatuur deed stijgen, merkte ik dat de grill telkens aansprong, waardoor de bovenkant van de biscuit best donker was... Kan het hierdoor komen dat de biscuit niet omhoog gekomen is? Of dien ik de biscuit wat langer op lagere temperatuur te bakken? Is het mogelijk een taart van 3L inhoud te bakken op bv. 160°C (zoals bij de blanda's wordt gedaan)? M'n bakvorm is de mengkom van m'n keukenrobot...
Of heeft het zout een essentiële functie waardoor m'n biscuit niet omhoog komt?
Alvast bedankt voor jullie tips!