1

Onderwerp: Wie kan mij meer (alles?!!!) vertellen over boetseren met chocolade...

Ik zie steeds meer (mooie!) stukken die geboetseerd zijn met chocolade en wil daar graag ALLES van/over weten.....

Wie/wat/waar???

Alvast heel erg bedankt voor de tips.... ;)

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."

2

Re: Wie kan mij meer (alles?!!!) vertellen over boetseren met chocolade...

In de nieuwste Mjamtaart staat een advertentie van www.chocoladeklei.nl - leek mij hartstikke handig.
Enne.... jij kunt er vást mooiere dingen van maken dan wat er op die site staat  :Y

You got to believe that right here right now you're exactly where you're supposed to be

3

Re: Wie kan mij meer (alles?!!!) vertellen over boetseren met chocolade...

Wat ben ik (alweer!) blij met jou.....!!! :Y

Petra......dank je wel!!!!!!!!!

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."

4

Re: Wie kan mij meer (alles?!!!) vertellen over boetseren met chocolade...

Zie ook http://www.deleukstetaarten.nl/recept/1 … leather%29

5

Re: Wie kan mij meer (alles?!!!) vertellen over boetseren met chocolade...

Aghhhrrr.....natuurlijk!!!  :rolleyes: Op ons eigen forum notabene.....!
(Dat had ik moeten weten, want ik heb tenslotte ALLES hier geleerd..... :Y )

Heel erg bedankt!!!

Nu nog iemand die mij alles kan vertellen hoe lang het goed blijft, of het (net als fondant) vochtigheidsgevoelig is, hoe je boetseernaden wegwerkt.....etc, etc...... :D

Maar dank zij jullie ben ik al aardig op weg!  :thumb:
Dank jullie wel!! ;)

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."

6 Laatst bewerkt door Annette52 (06-11-2011 23:43)

Re: Wie kan mij meer (alles?!!!) vertellen over boetseren met chocolade...

Hoi Annelies,
het recept wat hier op het forum staat is goed te bewerken.
Ikzelf heb wat aanpassingen gedaan en dan werkt het voor mij wat prettiger.
Maar als je de naden weg wilt werken dan kun je de chocoleer even warm maken met een bol tool die je in een beker heet water naast je zet en  (even droogt)  dan de naden bewerkt.
Voor fijner werk kun je je tandarts tooltje gebruiken.
Wel goed heet water nemen.
Daarna strijk ik het af met een penseeltje.
Hoop dat je er wat aan hebt.

O ja, het is als je het in een emmertje met het plastic (zoals we ook bij de paste deden) doet ook maanden goed te houden.Koel en donker!
Als je het kunt vacumeren is het helemaal lang houdbaar.
Ik heb er een genomen helemaal toppie!
Groetjes Annette

1 % hulp is meer dan 100% medelijden!!!

7

Re: Wie kan mij meer (alles?!!!) vertellen over boetseren met chocolade...

Goeie tips Annette!!! Dank je wel!! :thumb:

"Kijk nooit op iemand neer, tenzij je hem helpt opstaan."