1

Onderwerp: biscuit cake krokant?

Ik maak mijn eigen biscuitdeeg wat ik uit een oud recepten boekje heb. Hij is echt heerlijk van smaak, maar als ik hem uit het bakblik haal is de buitenkant krokant.. En het maakt niet uit hoe lang hij in de oven staat, hij heeft het elke keer weer...

Heeft iemand een oplossing?

Steefs Taartjeswereld
http://steefstaartjeswereld.nl/

Re: biscuit cake krokant?

Ik zou het niet weten, maar als je het recept of ingrediënten er even bijzet, kunnen we er misschien achter komen wat het veroorzaakt.

3

Re: biscuit cake krokant?

mijn ingrediënten voor een ronde taart van 20 cm:
100 gr. bloem
20 gr. maizena
120 suiker
1 zakje vanillesuiker
3 eieren
1 el heet water
snufje zout

De eieren, suiker, water en zout doe ik in een warme kom mixen en daarna schep ik de bloem en het maizena erdoorheen.
Het bakblik (PME, Wilton) vet ik met boter in en bloem.

Bakken op 150 graden (hetelucht oven) en 45 minuten.

Iemand enig idee waar de fout zit?

Steefs Taartjeswereld
http://steefstaartjeswereld.nl/

4

Re: biscuit cake krokant?

Misschien te lang gebakken? Ik gebruik mix, maar een 20 rond gaat er bij mij op hetelucht maar 35 minuten in.