1

Onderwerp: Moorkop van de Hema vulling

Hai,

Tsja, ik vind ze ontzettend lekker die moorkoppen van de Hema, dus probeer ze nu zelf te maken. Het deeg is geen probleem, maar nu de vulling nog!
Heeft iemand enig idee wat voor een soort slagroom er door de Hema in die dingen gestopt wordt? Gewone slagroom haalt het bij lange na niet qua smaak, dus als iemand een idee heeft?

Groetjes, Niels.
Wil je onze taarten zien? Bezoek dan: http://www.nisastaarten.nl

2

Re: Moorkop van de Hema vulling

Is dat niet  'banketbakkersslagroom'? Dat heb ik ooit eens gemaakt, is met gelatine. Weet alleen niet meer waar ik het recept vandaan heb, ik zal eens voor je zoeken.

Maar het zal wel iets van suiker zijn - Bløf
Happy Baking, webwinkel en winkel in Den Haag

3

Re: Moorkop van de Hema vulling

Bedoel je deze Marianne ?:

week 3 blaadjes gelatine in ruim koud water.
Roer in een hittebestendige kom 1 eierdooier, 25 gr suiker, 1 zakje vanillesuiker en 3 eetlepels koude melk door elkaar. Zet de kom op een pan heet maar niet kokend water (au bain marie) en klop het dooiermengsel tot het enigzins gebonden en schuimig is.
Knijp de gelatine blaadjes goe duit en roer ze door het warme dooiermengsel. Laat het mengsel iets afkoelen maar nog niet opstijven.
Intussen 1/2 liter ijskoude slagroom met 25 gr. poedersuiker stijf kloppen.
Roer  er het eimengsel luchtig en zet het 1 uur in de koelkast voordat je het gaat verwerken.

Hoeveelheden aanpassen als je een 250 ml. slagroomblikje gebruikt

Re: Moorkop van de Hema vulling

Ah, ik weet niet of dit dezelfde slagroom oplevert, maar ik ga het zeker proberen! Bedankt voor het meedenken!

Groetjes, Niels.
Wil je onze taarten zien? Bezoek dan: http://www.nisastaarten.nl