1

Onderwerp: teveel eieren: en nu?

Ik was vanochtend nog niet wakker toen ik begon met bakken.
Er leek geen einde te komen aan het aantal eieren dat ik in mijn mengkom gooide...  :s

Ik heb nu 2 prachtige hoge kapsels maar bedacht me zomaar .. tijdens een bakje koffie.. dat ik teveel eieren gebruikt heb.
600 gram waar ik 450 had mogen gebruiken.

Weet iemand wat wijsheid is?
Kan ik ze nog gebruiken?
Is het sneller instortbaar?
Wordt het sneller droog?

Geen flauw idee namelijk... voortaan eerst maar koffie voor ik ga bakken!   :o

Groetjes Ellen

taartOtheek: smaak + creatie = traktatie! :)

Re: teveel eieren: en nu?

volgens mij is het geen probleem hoor..

ze zijn toch gelukt?

hoe zien ze eruit als je ze doorsnijdt?

I never met a calorie I didn't like....

3

Re: teveel eieren: en nu?

Ze zijn nu extra luchtig. :D Kan niet zo'n kwaad. Even voelen als je ze doorsnijd, als ze droger zijn, wat ik niet verwacht, dan tremperen.

"Whatever you do, do it with chocolate"
https://regenbooghuisje.com

4

Re: teveel eieren: en nu?

He meiden,

Om eerlijk te zijn heb ik zelden van die mooie kapsels! Scherpe randen, mooi van kleur, stevig en ook de geur is niet afwijkend.. heel bizar.
Ik ga zo snijden, als ik dan ook geen verschil zie met de andere kapsels dan ga ik ze gebruiken - en inderdaad Yvette, de trempeer staat al klaar :). Succes trouwens op het megataartenfestijn!!

Groetjes Ellen

taartOtheek: smaak + creatie = traktatie! :)

5

Re: teveel eieren: en nu?

wel kans dat t mega naar ei smaakt

6

Re: teveel eieren: en nu?

Eierkoekkapsels! :D

7

Re: teveel eieren: en nu?

getverdegetver  :mad:

taartOtheek: smaak + creatie = traktatie! :)

8

Re: teveel eieren: en nu?

Gelukkig: nix mis met de smaak!

taartOtheek: smaak + creatie = traktatie! :)

9

Re: teveel eieren: en nu?

Taartotheek schreef:

Gelukkig: nix mis met de smaak!

Heerlijk als alles volgens plan verloopt.(voordeel is dat je de planning niet proeft)

Opa uit 1946 ontdekt taarten en cake's voor kleindochter uit 2006.
Zij is er blij mee,en hij zeker.