1

Onderwerp: marshmallow fondant taart

Hallo lieve mensen.

Ik ben zeer onervaren met taarten bakken en pas sinds kort echt begonnen. Nou heb ik een nichtje die binnenkort al weer 10 jaar word. Zij heeft me gesmeekt om een taart, maar heeft wel veel eisen. (een echte diva is het)
Ze wil een rode velvet taart met een cream cheese frosting. ik kan dit wel maken. dat is geen probleem maar ik heb wel wat vragen en ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

1. als ik het bedek met marshmallowfondant, kan het dan ongeveer 12 uur staan en goed blijven?

2. kan de taart met fondant in de koelkast als ik het in een doos plaats?

3. kan een rode velvet taart een paar dagen van te voren gemaakt worden en in de vriezer worden bewaard tot gebruik. ( er zit karnemelk in verwerkt.)

Het is een heel verhaal geworden, maar ik hoop echt dat iemand voor mij deze vragen kan beantwoorden.

2

Re: marshmallow fondant taart

over de red velvet weet ik niets want die heb ik nog nooit gemaakt.

maar ik zet altijd alles in de koelkast ZONDER doos, zak of wat dan ook eromheen. anders heb je kans dat het gaat condenseren en dan kan je fondant nat worden of zelfs gaan smelten.

bij je eerste vraag: bedoel je 12 uur buiten de koelkast? zou ik persoonlijk niet doen want in de cream cheese frosting zit volgens mij een soort monchou.

een handige regel om te onthouden of iets wel of niet in de koelkast moet is dat als het in de winkel in de koeling staat, het thuis ook in de koeling moet. (met uitzondering van roomboter)

3

Re: marshmallow fondant taart

Bedankt voor het reageren en voor jouw advies.
Ik ga het allemaal gewoon proberen in de koelkast te plaatsen. Als het mislukt, dan haast ik me nog snel om een taart te kopen  ;)