1 Laatst bewerkt door sweetheart88 (18-10-2011 17:21)

Onderwerp: Vulling die in de biscuit trekt ?

Ik heb van het weekend een taart voor iemand gebakken 2 laags.
De biscuits zagen er beiden perfect uit ook hetzelfde qua structuur en gewoon gaar.
Nu gaf de klant aan dat de taarten heerlijk waren maar dat de bovenste veel natter was dan de onderste..

Ze waren beide gevuld met banketbakkersroom en aardbeien jam, zou het kunnen dat bij de bovenste laag de vulling meer in het biscuit is getrokken dat hij daardoor natter was ?
Of wat zou anders de reden kunnen zijn ?

Overigens gaf ze aan dat de taarten verder wel erg lekker waren maar gaf het mee als tip.

Kan ik het voorkomen ?

Re: Vulling die in de biscuit trekt ?

heb je de jam even geroerd voordat je t op de taart deed?

Ik zing mijn eigen wijsje!

3

Re: Vulling die in de biscuit trekt ?

Wat ik bij jam altijd doe om zeker te weten dat het op z'n plek blijft, is een heeeeeeel dun laagje gesmolten chocola eronder. Laten stollen en daarna pas de jam er bovenop.

Zondag 14 oktober loop ik 4 Mijl voor de Dierenbescherming afdeling Groningen. Je kan mijn actie steunen via http://www.geef.nl/sharon of http://www.geef.nl/actie/miles-4-animals - Alvast bedankt!

Re: Vulling die in de biscuit trekt ?

koekiemonster schreef:

heb je de jam even geroerd voordat je t op de taart deed?

Ja dat heb ik gedaan..
Het vreemde is dat het bij de onderste taart niet was  :think:
Nu twijfel ik alleen heel erg of ik per ongeluk bij de bovenste meteen jam op de biscuit heb gesmeerd.. Normaal doe ik bij deze combi bij de laag jam eerst een dun laagje banketbakkers room..
Nou ja volgende x extra opletten..