Onderwerp: Cinnamon Roll Cupcakes
Ik heb deze vandaag gemaakt (wel met mijn eigen cupcake recept maar de volgende keer ga ik ook dit recept voor de cc's proberen) en ze zijn heerlijk. Ik ben gek op koffiebroodjes en dit is de cupcake variant. Match made in heaven
Makes 12 cupcakes
Ingredients
FOR THE SWIRL
1/4 cup (1/2 stick or 56.5 grams) unsalted butter (melted)
1/3 cup (85 grams) brown sugar
1 teaspoon cinnamon
FOR THE CUPCAKES
1 1/2 cups (190 grams) all-purpose flour
1/2 cup (100 grams) sugar
1 1/2 teaspoons baking powder
1/2 teaspoon salt
1/2 cup (1 stick or 113 grams) unsalted butter, at room temperature
1/2 cup (113 grams) sour cream
2 eggs, at room temperature
1 teaspoon vanilla extract
To make the filling: In a small bowl, stir all of the ingredients together until combined. Set aside until ready for use.
To make the cupcakes: Preheat oven to 350 degrees (180 C). Line a muffin pan with cupcake papers; set aside.
In a large bowl, or the bowl of a standing mixer, combine the flour, sugar, baking powder, and salt. Add the butter, sour cream, eggs, and vanilla and beat until smooth. Scrape the bowl, making sure there are no streaks of flour remaining (do not over mix).
Place one tablespoon of batter in each of the paper liners in the prepared muffin pan. Make a small well in the middle of each cup of batter with a toothpick. Stir the filling to make sure the butter is combined, then spoon a scant 1 teaspoon of the filling into each cup. Use a toothpick to swirl the filling and batter together.
Add another tablespoon of batter to each cup and repeat the filling/swirling process.
Bake for 18 to 22 minutes, until a toothpick inserted in the center comes out clean. Transfer to a wire cooling rack and allow to cool completely before frosting.
----------------------------------------------
Ingredienten
Voor de vulling
57gr ongezouten roomboter
85gr bruine suiker
1 theelepel kaneel
Voor de cupcakes
190gr zelfrijzend bakmeel
100gr suiker
1/8 theelepel zout (origineel staat er ½ theelepel maar dat is veel ???)
113gr ongezouten roomboter/margarine op kamertemperatuur
113gr zure room
2 eieren op kamertemperatuur
1 theelepel vanille extract
Vulling:
Smelt de boter in een pannetje. Als de boter gesmolten is voeg je de suiker & kaneel toe en roeren tot alles samengevoegd is.
Cupcakes:
Oven voorverwarmen op 180C.
In een grote kom doe je de gezeefde bloem, suiker, bakpoeder en zout. Even door elkaar mixen. Daarna de boter, zure room, eieren & vanille extract toevoegen en mixen tot het beslag smeuig is (niet overmixen !).
Voeg 1 eetlepel beslag in een vormpje. Maar met een tandenstoker een klein gaatje in het midden van het beslag en vul deze met de vulling (eerst de vulling nog eventjes roeren zodat alles weer goed samengevoegd is). Nadat je vulling in het gat hebt gedaan gebruik je de tandenstoker om een ‘swirl’ te maken (dus het beslag & de vulling even roeren met de tandenstoker).
Nu nog een eetlepel beslag in het vormpje en herhaal het vul/mix proces.
Nu in de oven en ongeveer 18 tot 22 minuten bakken. Als ze klaar zijn laten afkoelen voordat je frosting gaat toevoegen.
Ik hoop dat het een beetje duidelijk is. Zoniet, dan kun je hier kijken voor het recept met foto's....
bakingdom.com/2011/09/cinnamon-roll-coffee-cupcakes.html
Groetjes,
Biancka