1

Onderwerp: bij elke vulling dijkjes?

Maak je bij elke vulling dijkjes?

Of zijn er ook vullingen waarbij dit niet nodig is?
Ik heb nu een taart klaar staan, en wil er banketbakkersroom in doen, dat is best stevig maar als ik ga bekleden loopt het er misschien uit?

En kan ik met ganache dijkjes maken? Ik vind botercreme niet zo lekker..
De ganache heb ik ook klaar, om af te smeren.

2

Re: bij elke vulling dijkjes?

Alles waar veel vocht in zit daar moet je een dijkje voor spuiten omdat  als dat in contact komt met je marsepein en fondant het kan gaan smelten.
Slagroom zit bv heel veel vocht in.
Ik gebruik alleen geen dijkje bij een laagje jam en botercreme.
De rest spuit ik wel een dijkje met botercreme.

3

Re: bij elke vulling dijkjes?

ik maak nooit dijkjes. maar vul ook niet zo dik dat het er uit kan lopen.
ik blijf een cm uit de rand, als ik af ga smeren komt de botercreme ook tussen de randjes.

4 Laatst bewerkt door Lenney (18-10-2011 19:25)

Re: bij elke vulling dijkjes?

dankjewel!
Mijn taart is inmiddels klaar, ik had banketbakkersroom zonder dijkjes, en dat ging goed!

(er staat een foto bij het 3D topic, lightning mcqueen)