1 Laatst bewerkt door JPS (14-10-2011 10:38)

Onderwerp: Chocolade pakt andesr uit

Hoi,

Ik wilde chocolade cupjes maken door ballonnetjes in vloeibare chocolade te dopen.
Nu weet ik dat de chocolade (van de reep) dan eerst getempereerd moet worden.
Had ik voor het eerst au bain marie geprobeerd met de suikerthermometer erbij.

De schaaltjes waren op zich wel gelukt maar de chocolade bleek te zacht na te zijn afgekoeld waardoor het te snel breekt en smelt in je handen. De chocolade was dus niet goed getempereerd.

Nu wilde ik proberen ik de chocolade nogmaals kon tempereren.
Dat ging dus niet goed.
Chocolade werd dik en door te lang verhitten ook nog te heet (50Gr.)
Ik dacht nadat het tot 30 gr afgekoeld was het wat te kunnen verdunnen door wat suikerwater toe te voegen.
Dat pakte dus heel anders uit. (Edit: De titel ook  :grr:  sorry)
De warme chocolade veranderde vrijwel meteen in een soort kleibal :think:

Heb er wat stroop doorgekneed om te kijken of ik het dan uit kon rollen om er de zogenaamde kneedbare chocolade van te maken.
Helaas scheurt het bij uitrollen Het is dus niet elastisch genoeg en daardoor onbruikbaar.

Het smaakt echter nog steeds wel lekker. Iemand een idee wat je hier nog mee kunt doen, weggooien vind ik zonde.

Gr,
John.

Oordeel niet over mensen voordat je ze goed kent, de waarheid zou je nog kunnen verbazen.

2

Re: Chocolade pakt andesr uit

figuurtjes mee boetseren?
en anders lekker opeten..