Onderwerp: Goede fondant/marsepein kleurstof en bobbels onder fondant
Hooi
Ik heb voor mijn broer een taart gemaakt toen hij dinsdag 18 werd en het leek me leuk om een groene taart te maken. Alleen toen ik de voedselkleurstof die al een paar jaar in de la ligt gebruikte had ik het idee dat ik een half potje in de fondant moest gooien om hem een beetje goed groen te maken. Dat heb ik maar niet gedaan en nu werd het taartje licht groen. Ook mooi maar ik wilde wat groener.
Komt dit omdat de kleurstof gewoon slecht is of omdat hij te oud is?
Ik had hier eerdere keren ook al last van maar ik dacht dat het toen aan de marsepein lag. Ik weet niet de naam van de kleurstof. Weet iemand een goed en goedkope kleurstof die ik kan kopen?
En nog een vraagje
Ik had de biscuit afgesmeerd met een heel dun laagje botercreme alleen zag je er toch nog bobbeltjes doorheen. Moet ik de volgende keer toch meer botercreme gebruiken of zijn er nog andere oplossingen voor?(ben niet zo'n botercream fan)
Ik hoop dat jullie kunnen helpen.