1

Onderwerp: kan deze vorm gebruikt worden voor chocola/cake?

Hoi allemaal,

Mijn vader is gek op pinguïns dus ik wil hem graag verrassen met een leuke grote pinguïn. *D

Ik heb hier een leuke, vrij grote vorm van een pinguïn liggen.
Hier zou ik graag chocolade in willen gieten.
Maar nu vraag ik me af of dat er wel makkelijk uit komt.
de snavel en de pootjes zijn vrij diep.
breekt dat niet af?

Met cake zal het al helemaal niet lukken he, of denken jullie van wel?

alvast bedankt!  :Y

Ik zing mijn eigen wijsje!

Re: kan deze vorm gebruikt worden voor chocola/cake?

hmmm ik wil een gokje wagen in meedenken...

Wil je de pinguin massief chocolade maken? Of een laagje choco en daarin de cake/ taart?

Ik denk dat als je de chocolade na gieten in de vriezer zet, dat deze hard wordt en iets loskomt van de snavel en pootjes...en dat je hem dan zó los zou moeten kunnen maken.

Is het een bakvorm? Want dan zou cake toch ook moeten lukken...(anders klopt er iets niet in het ontwerp)??

Ben heeeel benieuwd ;) Succes ermee

Re: kan deze vorm gebruikt worden voor chocola/cake?

ik zal eens kijken of ik een foto ervan kan plaatsen...
bedankt voor t meedenken!  :thumb:

Ik zing mijn eigen wijsje!

Re: kan deze vorm gebruikt worden voor chocola/cake?

http://www.mijnalbum.nl/Foto-VAOIBW6K.jpg
dit is em!
denk dat ik t maar gewoon ga proberen vanavond.
massief lijkt mij het stevigst..

Ik zing mijn eigen wijsje!

5

Re: kan deze vorm gebruikt worden voor chocola/cake?

eerst goed inwrijven met vette watten [let op voor pluisjes]
de chocolade smelten en terug afkoelen door goed te roeren naar 30 graden, in de vorm schenken even laten staan en dan de vorm weer leeggieten en op z'n kop laten drogen [met de open kant onder]
niet in de vriezer doen slaat hij lelijk van uit

niet het makkelijkste karwei maar als je de goede temperaturen aanhoud wel een mooie glanzende pinguin

succes ermee en laat je hem ook zien??

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

6

Re: kan deze vorm gebruikt worden voor chocola/cake?

coconuts schreef:

eerst goed inwrijven met vette watten [let op voor pluisjes]
de chocolade smelten en terug afkoelen door goed te roeren naar 30 graden, in de vorm schenken even laten staan en dan de vorm weer leeggieten en op z'n kop laten drogen [met de open kant onder]
niet in de vriezer doen slaat hij lelijk van uit

een paar uur op kamertemperatuur laten drogen en dan tik je hem als het goed is er zo uit

niet het makkelijkste karwei maar als je de goede temperaturen aanhoud wel een mooie glanzende pinguin

succes ermee en laat je hem ook zien??

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

Re: kan deze vorm gebruikt worden voor chocola/cake?

oeff dat klinkt lastig!
heb geen thermometer dus dat wordt gokken..
kan invetten niet gewoon met crisco?

Ik zing mijn eigen wijsje!

8

Re: kan deze vorm gebruikt worden voor chocola/cake?

dat kan maar dan moet je hem goed navegen met een tissue zodat er geen vet meer inzit
[klinkt raar ik weet het]

en 30 graden is als het lauw aanvoeld iets kouder dan je lichaamstemperatuur

tja chocolade lekker maar lastig

succes

ik taart, jij taart, wij zijn taarten

Re: kan deze vorm gebruikt worden voor chocola/cake?

oke! nou ik ga het gewoon proberen.
bedankt voor je hulp! :thumb:

Ik zing mijn eigen wijsje!

Re: kan deze vorm gebruikt worden voor chocola/cake?

Ik zou het ook gewoon proberen. Veel succes. En laat je het resultaat zien als het is gelukt?

Groeten Joyce

De nieuwe workshops staan online. Kijk op www.detaartenzaak.nl
Ambachtelijk en handgemaakt. De taartenzaak.