1

Onderwerp: slagroom voor ganache

ik wil graag weten welke slagroom jullie voor de ganache gebruiken, ik heb hier in engeland namelijk, single cream, double cream, whipping cream, dus welke zou ik hier kunnen gebruiken voor ganache

2 Laatst bewerkt door mascha (15-12-2007 10:27)

Re: slagroom voor ganache

Jeetje, wat een luxeprobleem ;)
Ik koop gewoon de goedkoopste slagroom voor dat soort zaken, die trouwens ook heel mooi opklopt (al heeft hij volgens de 'regels' te weinig room, maar in een gekoelde kom doet -ie het perfect), behalve als het echt voor 'pure' slagroom (bijv als vulling) wordt gebruikt. Ik denk dat je het beste naar het vetpercentage kan kijken. In nederland hebben we ongeveer 30% vet in onze slagroom, volgens mij is whipping cream om op te kloppen :) (duuh), dus dat zou de goede zijn.

[edit]: Kon het t

Mijn website: Presentaart

3

Re: slagroom voor ganache

dus whipping cream wordt het voor ganache, maar double cream zou dus ideaal zijn voor de toefjes op de taart zonder klopfix te gebruiken denk ik toch, zonder dat ze inzakken.
ik weet niet waar ik hier klopfix moet vinden hahaha, het heet denk ik stabilizer of zo.