1

Onderwerp: Bekleding vol met poedersuiker

Hoi,

Heb vandaag fondant rood gekleurd (inclusief mijn handen :) !), maar zo rood als "normaal" rood is het toch niet helemaal geworden. Toch maar bekleden (dacht ff snel een kersttaart te maken, maar snel werkt niet voor een beginneling!), maar er zaten hele kleine luchtbelletjes in de fondant die door de poedersuiker wit waren geworden.(heel klein, maar voor mijn oog toch zichtbaar, dus aan het prutsen geweest om het poeder eruit te krijgen). Ben met een kwastje met water aan het werk gegaan, maar je bleef zien waar ik met de penseel bezig was geweest...

Hoe los ik dit op?

Er komt natuurlijk wel vaker poedersuiker op de bekleding aan de buitenkant...

Ik wacht jullie reacties af...

Groetjes Miriam

2

Re: Bekleding vol met poedersuiker

Ik zou zeggen: nog eens heeeel goed doorkneden, zodat de poedersuiker zich met het fondant vermengd. Maar ik vermoed dat je de fondant al over de taart hebt gelegd? Want in dat geval vrees ik dat je er voor nu genoegen mee moet nemen. Je kunt het dan misschien nog "verstoppen" onder je versiersels. Bijv. sneeuwvlokjes o.i.d.

Voor een volgende keer kun je ook op een stuk tafelzeil werken. Dat is antikleef, dus dan hoef je geen poedersuiker te gebruiken! :D

Succes