1

Onderwerp: HELP Alles smelt

HELP! Ik ben een geboortetaart aan het maken en heb net alles geboetseerd wat er op moet komen te staan maar alles is aan het smelten! Hoe los ik dit op? Want alles zakt ook in elkaar :S

A wonderfull hobby!
http://www.stephcakes.nl

Re: HELP Alles smelt

terug in de koelkast zetten.... ik weet niet wat je hebt geboetseerd en waarmee en of de taart is van marsepein of fondant en waarmee je hebt afgesmeerd kan ook nog wel eens uitmaken....

Cabana consulente worden? Wij zoeken jou! Ben je minimaal 23 jaar, representatief en in het bezit van een auto? Mail me dan of ga naar www.cabana.nl "Think summer, think Cabana"

3

Re: HELP Alles smelt

Uhm alleen de geboetseerde dingen smelten die heb ik van fondant gemaakt heb er verder niets bijzonders meegedaan. Maar gelukkig zijn ze nu weer in goede staat nu ik ze in de koelkast heb gezet.

A wonderfull hobby!
http://www.stephcakes.nl

4

Re: HELP Alles smelt

Heb je tylose gebruikt in het fondant?

Deleukstetaartenshop Almere, verkozen tot leukste winkel van Almere en van Flevoland!

5 Laatst bewerkt door Carien (27-09-2011 22:06)

Re: HELP Alles smelt

:think: geboetseerd fondant moet/mag toch helemaal niet in de koelkast?
In de koelkast is het vochtig, zodra je ze eruit haalt beginnen ze weer te smelten, ook al door tempverschil.

Ik zou denken in de oven ermee, op 50graden, halfuurtje, dan zijn ze warm en dus zacht, maar na afkoelen zullen ze hard(er) worden :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

6

Re: HELP Alles smelt

Carien schreef:

:think: geboetseerd fondant moet/mag toch helemaal niet in de koelkast?
In de koelkast is het vochtig, zodra je ze eruit haalt beginnen ze weer te smelten, ook al door tempverschil.

Ik zou denken in de oven ermee, op 50graden, halfuurtje, dan zijn ze warm en dus zacht, maar na afkoelen zullen ze hard(er) worden :Y

Maar als ik ze in de oven doe dan zakken ze toch juist helemaal in elkaar? En dat zou zonde zijn :(

A wonderfull hobby!
http://www.stephcakes.nl

7

Re: HELP Alles smelt

ligt eraan wat je geboetseerd hebt :think:
kun je het niet liggend in de oven doen?

hoe dan ook, je zult de boetseersels een keer uit de koelkast moeten halen; beter nu om te kijken wat er gebeurd, dan vlak voor het geven en dan een 'drama' hebben :think:  lijkt mij

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

8

Re: HELP Alles smelt

Nouja ik had het dus al eens uit de koelkast gehaald, maar toen begonnen ze te smelten.. :s het is een poppetje op een krukje. Ik ben zo bang dat het mislukt als ik het in de oven gooi. :o

A wonderfull hobby!
http://www.stephcakes.nl

9

Re: HELP Alles smelt

Welk merk fondant heb je gebruikt? En zit er tylose doorheen?

~ Never waste a good crisis... ~

10

Re: HELP Alles smelt

Er zit geen tylose doorheen, maar ik heb het eerder gedaan zonder tylose toen werd het ook gewoon hard. Maar ik had gister geen tijd om er tylose door te kneden.
Fondant van Bakels.

A wonderfull hobby!
http://www.stephcakes.nl

11

Re: HELP Alles smelt

Carien schreef:

:think: geboetseerd fondant moet/mag toch helemaal niet in de koelkast?
In de koelkast is het vochtig, zodra je ze eruit haalt beginnen ze weer te smelten, ook al door tempverschil.

Ik zou denken in de oven ermee, op 50graden, halfuurtje, dan zijn ze warm en dus zacht, maar na afkoelen zullen ze hard(er) worden :Y

Ik heb ze in de oven gedaan, zo spannend!  :rolleyes:  Ik hoop dat ze er nog goed uitkomen.. anders moet ik HEEEEL gauw aan de slag om nieuwe te maken.

A wonderfull hobby!
http://www.stephcakes.nl

12

Re: HELP Alles smelt

Heb net mijn bouwsels uit de oven gehaald, ze zijn nu helemaal zacht, maar tot mijn verbazing niet gesmolten :D Nu moeten ze even goed afkoelen en ik hoop dat het dan goed is!

A wonderfull hobby!
http://www.stephcakes.nl

13

Re: HELP Alles smelt

:thumb: ik help je duimen :Y

Eerst denken dan doen..... zoooo moeilijk!
www.facebook.com/TaartNatuurlijk   www.taartnatuurlijk.nl

14

Re: HELP Alles smelt

Carien schreef:

:thumb: ik help je duimen :Y

JEEEJ het is gelukt :D niets is in elkaar gezakt en alles is nu hard! Bedankt Carien! :D

A wonderfull hobby!
http://www.stephcakes.nl