Onderwerp: HELP Alles smelt
HELP! Ik ben een geboortetaart aan het maken en heb net alles geboetseerd wat er op moet komen te staan maar alles is aan het smelten! Hoe los ik dit op? Want alles zakt ook in elkaar
http://www.stephcakes.nl
Je bent niet ingelogd. Inloggen of registreren.
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » HELP Alles smelt
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
HELP! Ik ben een geboortetaart aan het maken en heb net alles geboetseerd wat er op moet komen te staan maar alles is aan het smelten! Hoe los ik dit op? Want alles zakt ook in elkaar
terug in de koelkast zetten.... ik weet niet wat je hebt geboetseerd en waarmee en of de taart is van marsepein of fondant en waarmee je hebt afgesmeerd kan ook nog wel eens uitmaken....
Uhm alleen de geboetseerde dingen smelten die heb ik van fondant gemaakt heb er verder niets bijzonders meegedaan. Maar gelukkig zijn ze nu weer in goede staat nu ik ze in de koelkast heb gezet.
Heb je tylose gebruikt in het fondant?
geboetseerd fondant moet/mag toch helemaal niet in de koelkast?
In de koelkast is het vochtig, zodra je ze eruit haalt beginnen ze weer te smelten, ook al door tempverschil.
Ik zou denken in de oven ermee, op 50graden, halfuurtje, dan zijn ze warm en dus zacht, maar na afkoelen zullen ze hard(er) worden
geboetseerd fondant moet/mag toch helemaal niet in de koelkast?
In de koelkast is het vochtig, zodra je ze eruit haalt beginnen ze weer te smelten, ook al door tempverschil.Ik zou denken in de oven ermee, op 50graden, halfuurtje, dan zijn ze warm en dus zacht, maar na afkoelen zullen ze hard(er) worden
Maar als ik ze in de oven doe dan zakken ze toch juist helemaal in elkaar? En dat zou zonde zijn
ligt eraan wat je geboetseerd hebt
kun je het niet liggend in de oven doen?
hoe dan ook, je zult de boetseersels een keer uit de koelkast moeten halen; beter nu om te kijken wat er gebeurd, dan vlak voor het geven en dan een 'drama' hebben lijkt mij
Nouja ik had het dus al eens uit de koelkast gehaald, maar toen begonnen ze te smelten.. het is een poppetje op een krukje. Ik ben zo bang dat het mislukt als ik het in de oven gooi.
Welk merk fondant heb je gebruikt? En zit er tylose doorheen?
Er zit geen tylose doorheen, maar ik heb het eerder gedaan zonder tylose toen werd het ook gewoon hard. Maar ik had gister geen tijd om er tylose door te kneden.
Fondant van Bakels.
geboetseerd fondant moet/mag toch helemaal niet in de koelkast?
In de koelkast is het vochtig, zodra je ze eruit haalt beginnen ze weer te smelten, ook al door tempverschil.Ik zou denken in de oven ermee, op 50graden, halfuurtje, dan zijn ze warm en dus zacht, maar na afkoelen zullen ze hard(er) worden
Ik heb ze in de oven gedaan, zo spannend! Ik hoop dat ze er nog goed uitkomen.. anders moet ik HEEEEL gauw aan de slag om nieuwe te maken.
Heb net mijn bouwsels uit de oven gehaald, ze zijn nu helemaal zacht, maar tot mijn verbazing niet gesmolten Nu moeten ze even goed afkoelen en ik hoop dat het dan goed is!
ik help je duimen
ik help je duimen
JEEEJ het is gelukt niets is in elkaar gezakt en alles is nu hard! Bedankt Carien!
Pagina's 1
Log eerst in inloggen or registreren om te reageren
DeLeuksteTaarten.nl Forum » Decoreren » HELP Alles smelt
Powered by PunBB, supported by Informer Technologies, Inc.